Gyógypedagógiára milyen képességekkel érdemes menni? Ha nagyon lámpalázas vagyok, és nem szeretek mások előtt beszélni, akkor ne menjek oda? 18/L
főleg gyerekekkel szeretnék foglalkozni, előttük nincs lámpalázam, de gondolom a szüleikkel is kapcsolatban kell lenni majd.. vagy az ilyen képességeket lehet fejleszteni?
és még azt nem értem, hogy azt mondják, hogy az érzékeny lelkületűeknek nem ajánlott a gyógypedagógia, mert nem bírnák, viszont szerintem egy ilyen pályához pont előnyös egy érzékeny lelkivilág, hogy megértsd, átérezd a gyerekek helyzetét.. vagy nem így van?
ugye hét szakiránya van ( [link] )mondjuk egy logopédus általába nem rokkan bele a munka lelki mélységeibe, ahol csak a gyerekek beszédhibáján segít.
Szerintem az értelmileg akadályozottak pedagógiájához kell a legerősebbnek lenni, ahol súlyos folyatékos gyerekekkel foglalkozol.
Igen, ehhez a pályához elengedhetetlen, hogy nagy legyen az érzelmi intelligenciád és empátiád, nem lehetsz egy érézékelten tuskó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!