Egyszerre két különböző egyetemen két különböző szakirány lehetséges?
Én most az NYME-re járok és ugyanerre a szakra szeretnék jelentkezni az ELTÉ-re is csak ott más szakiránnyal csinálnám. Úgy tudom, hogy lehetséges, igaz ez?
Ha igen, levelezőn lehet az is államilag finanszírozott?

igen, lehet.
Sőt, lehet mindkettő államilag támogatott, és a két helyen végzett párhuzamos félév nem kettònek, hanem csak egynek számít.
Köszönöm a válasz!
Akkor csak annyi a dolgom, hogy felvételizek az ELTÉ-re akár keresztfélévre is és ha felvesznek akkor megcsinálom? Semmilyen plusz papírmunka vagy egyéb ilyen dolog?

első válaszoló: Ezt már megváltoztatták nem olyan rég. Ha 2 szakra jársz akkor azt nem egynek számolják, hanem kettőnek.
Keresztfélévben nem indítanak államis képzést. Meg valahogy úgy rémlik, hogy legalább 1 év különbségnek kell lennie a két szak között, de ebbe már nem vagyok biztos. A lényeg, hogy egyszerre a kettőt biztos nem kezdheted.

Most lesz meg az első évem, ha jövőre mennék akkor tudok krediteket átvinni? Ha igen, akkor csak 2-3 félévem menne rá, nem? (3 éves képzés és gondolom 3 félévnyi kreditet áttudnék vetetni.)
Köszönöm a válaszokat!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!