Hová menjek továbbtanulni?
kéttannyelvű gimnáziumba járok,idén vagyok harmadikos.már egy ideje foglalkoztat a kérdés,hogy hová menjek továbbtanulni,milyen irányban.elképzeléseim vannak,de nem vagyok tisztában a lehetőségekkel,a szakokkal, stb.
tudnátok tanácsot adni?
érdekelnek a népszokások,az emberek,a nyelvek,nemzetek.gondoltam a turizmus-vendéglátásra,de nem igazán tudom, hogy ez mit takar.
valaki fel tudna világosítani?nem csak ezzel a szakiránnyal kapcsolatban,ha van valami más ötlet,javaslat,azt is szívesen fogadom!:)
turizmus-vedéglátás egyenlő kb. a recepcióssal, de azt is nehezen tudnád, mert ugye a válság...
Ha javasolhatom menj valami ritka nyelv szakra (pl. kínai, japán) , és az angolt mellé nyomasd és akkor lehet keresni valód. De persze ez mind csak tőled függ.:)
köszi a gyors választ!
az a "baj", hogy olaszon vagyok, a második nyelvem meg a német...
pl. romanisztika?a tanárom mondta, hogy az olasz után a spanyol fele annyi idő után meglesz,mivel nagyon hasonlítanak.és azután?hol tudok elhelyezkedni?esetleg tudtok olyan oldal(aka)t,ahol tudnék nézelődni?
annyira nem vagyok tisztában a dolgokkal...:)
jah és köszi a válaszokat!
ja és mivel kéttannyelvű, nekünk kötelező ötöidkben az emeltszintű olasz érettségi, plusz 3 tárgyat olaszul tanulunk...szal azzal nem lesz gond.
akkor talán ha már most "mellékállásban" elkezdenék a spanyollal foglalkozni...hát remélem bejön!:)
Második vagyok. A spanyol szerintem pont azért nem lenne jó választás, mert aki tud olaszul, annak a spanyol gyerekjáték. Ezért javasoltam, hogy valami ritka nyelvet válassz mellé, de nem feltétlenül japánt vagy kínait.
Akár magántanárként is működhetsz legálisan, és ugye nem utolsó szempont, hogy a nyelvtanárok pofátlanul sokat is kérhetnek, főleg ha nem angol vagy németet tanítanak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!