Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hová menjek továbbtanulni?

Hová menjek továbbtanulni?

Figyelt kérdés

kéttannyelvű gimnáziumba járok,idén vagyok harmadikos.már egy ideje foglalkoztat a kérdés,hogy hová menjek továbbtanulni,milyen irányban.elképzeléseim vannak,de nem vagyok tisztában a lehetőségekkel,a szakokkal, stb.

tudnátok tanácsot adni?

érdekelnek a népszokások,az emberek,a nyelvek,nemzetek.gondoltam a turizmus-vendéglátásra,de nem igazán tudom, hogy ez mit takar.

valaki fel tudna világosítani?nem csak ezzel a szakiránnyal kapcsolatban,ha van valami más ötlet,javaslat,azt is szívesen fogadom!:)

2009. szept. 17. 17:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%

turizmus-vedéglátás egyenlő kb. a recepcióssal, de azt is nehezen tudnád, mert ugye a válság...

Ha javasolhatom menj valami ritka nyelv szakra (pl. kínai, japán) , és az angolt mellé nyomasd és akkor lehet keresni valód. De persze ez mind csak tőled függ.:)

2009. szept. 17. 17:12
 2/11 A kérdező kommentje:

köszi a gyors választ!

az a "baj", hogy olaszon vagyok, a második nyelvem meg a német...

2009. szept. 17. 17:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Az olasz nagyon jó választás alapszakként, főleg, ha már tudsz is. Egy ritkább nyelvvel kombinálva később nagyon jól járhatsz. De még ha mondjuk spanyolt vagy portugált választanál mellé, az is jó lenne. Lényeg, hogy az olasz legyen az alapszakod, és olyan helyre jelentkezz, ahol sokféle választási lehetőséged van.
2009. szept. 17. 17:40
 4/11 A kérdező kommentje:

pl. romanisztika?a tanárom mondta, hogy az olasz után a spanyol fele annyi idő után meglesz,mivel nagyon hasonlítanak.és azután?hol tudok elhelyezkedni?esetleg tudtok olyan oldal(aka)t,ahol tudnék nézelődni?

annyira nem vagyok tisztában a dolgokkal...:)

jah és köszi a válaszokat!

2009. szept. 17. 18:06
 5/11 A kérdező kommentje:

ja és mivel kéttannyelvű, nekünk kötelező ötöidkben az emeltszintű olasz érettségi, plusz 3 tárgyat olaszul tanulunk...szal azzal nem lesz gond.

akkor talán ha már most "mellékállásban" elkezdenék a spanyollal foglalkozni...hát remélem bejön!:)

2009. szept. 17. 18:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én is olasz szakon vagyok:) A spanyol tényleg gyerekjáték az olasz után... Plusz az olasz+ spanyol együtt sokat érhet. Mehetsz nyelvtanárnak (nyelvsuliba persze), vagy fordító, tolmács, idegenvezető.. sok közül választhatsz
2009. szept. 17. 18:33
 7/11 A kérdező kommentje:
és ha pl. idegenvezető szeretnék lenni,hová kell járnom?főiskola?
2009. szept. 17. 18:37
 8/11 anonim ***** válasza:
elvégzed az olasz szakot és idegenvezető OKJ
2009. szept. 17. 20:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Második vagyok. A spanyol szerintem pont azért nem lenne jó választás, mert aki tud olaszul, annak a spanyol gyerekjáték. Ezért javasoltam, hogy valami ritka nyelvet válassz mellé, de nem feltétlenül japánt vagy kínait.

Akár magántanárként is működhetsz legálisan, és ugye nem utolsó szempont, hogy a nyelvtanárok pofátlanul sokat is kérhetnek, főleg ha nem angol vagy németet tanítanak. :)

2009. szept. 18. 14:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Javítom magam, szóval pont azért nem lenne a spanyol a legjobb választás. Az első hozzászólásomban is úgy értettem, hogy a spanyol legyen mellé a legutolsó választás. Amúgy a szakokról a felvi.hu-n tudsz tájékozódni.
2009. szept. 18. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!