Betegség miatt lemaradtam a főiskolai, sőt még az érettségi jelentkezésről is. Mit tegyek?
Pontjaim megvannak, érettségim is van, csak újra akartam csinálni (nincs még emeltem). Sajnos mindent lekéstem, mert megbetegedtem, és nem tudtam semmit csinálni.
Lehetséges még valahogy, hogy szeptembertől egyetemista leszek, vagy nem lehet?
Van pótjelentkezés úgy hallottam. De mikor, hogy?
Augusztusban lesz a pótfelvételi, de csak költségtérítéses helyekre szokott lenni alapképzésben.
Vagy elmész egy évig költségtérítésesre (de nincs minden szakon meghirdetve) és ha jól tanulsz akkor úgyis át tudsz menni államira következő évtől (ha ez fontos egyáltalán), esetleg következő éveb felvételizel megint rendesen vagy kihagysz egy évet teljesen, és akkor jövőre jelentkezel megint simán, kihagyással.
Ebből is a tanulság, tán nem kéne mindent a legeslegutolsó pillanatra hagyni. Szüleid miért nem intézték el neked? Vagy akárki? Miért nem telefonáltál be az iskolába, és kérted a tanáraid segítségét? Vagy akár a barátaid, osztálytársaidat?
Nem akarásnak nyögés a vége...
Köszönöm a válaszokat. Kicsit megijedtem hogy buktam az évemet.
2. válaszoló, ha lett volna kit megkérnem, hidd el, megoldottam volna. Szüleim nem csinálnak és csináltak meg semmit helyettem, mert az én dolgom.
Mire sikerült pénzt szereznem a jelentkezésre (mert nem a szüleimtől kérek), sajnos az utolsó napon, beteg lettem és nem tudtam elmenni átutalni. Délután 3ig, meg nem sokan érnek rá helyettem rohangálni.
Minden más elintéztem, nyílt napok, utána néztem mindennek. Már régen megvolt a sorrend, minden, csak hát kifizetni nem tudtam.. Van ilyen.
Úgyhogy akármennyire is lusta link embernek gondolsz, nem vagyok az. Nem azt mondom hogy nem az én hibám, de a körülményekről nem tudsz, ezért ne ítélkezz.
Nekem kicsit zavaros a dolog, de úgy látom másnak is.
1. Most a felsőoktatásba való jelentkezésről csúsztál le?
2. Szint emelő érettségi vizsgára való jelentkezésről csúsztál le?
Mindkettonek ugyan az volt a hatarodeje. felvetelinek es erettseginek is.
egyebkent en ugy tudom hogy az jelentkezhet potfelvetelin, aki vagy semmit nem jelolt be hivatalosan, vagy sehova nem vettek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!