Mérnök vagy ügyvéd?
Szia! Ha az ügyvédet (jogot) választod, nem kell földrajz. Most néztem meg a felvin az ELTE jogász szak érettségi vizsgakövetelményeit: történelem és
latin nyelv v. magyar v. egy idegen nyelv (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni). A fiam elsőéves jogász a Pázmányon, ő magyar és töri faktra járt és töriből érettségizett emelt szinten.
Régi kérdés ugyan, de hátha valaki majd nézi.
A jövő egyértelműen a mérnöki pálya és jelenleg az is kb mindegy, hogy BME-n, ÓE-n vagy miegyeben végzed. Egy érdekes, izgalmas szakma, ami egyre jobban kelleni fog a jövőben is.
És tapasztalatból írom, hogy nem könnyebb, mint a jog és szorgalom is ugyanannyi kell hozzá.
Senki ne hallgasson az anyukájára, aki azt mondja, hogy legyen jogász vagy orvos. Az orvos is csak egy területen kiemelkedő, ahogy a jogász is és miegyéb más is. Azt válaszd, amerre a szíves és az eszed is jobban húz.
ELTE jogot végeztem és higgyétek el nem olyan okosak ott az emberek, sőt kifejezetten rosszabb képességűek is nagyon sokan vannak, nem ők voltak a kitűnő tanulók a gimiben. Magolni mindenki tud, ha van szorgalma. Konkrétan kijössz majd a jogi képzés után úgy az egyetemről, hogy csak magoltál 5 évig és praktikus vagy tényleges tudásod egy szál sincs. De van akinek ez így is jó és jól elvan a jogász képzettséggel. Embere válogatja, hogy kinek mi.
Előző vagyok.
Még annyit, hogy egyáltalán ne zavarjon az, ha azt hallod; a mérnöki egy férfi munka, mert egyáltalán nem az. Te nem emelgetni fogsz vagy gépet bügykölni meg olajozni. A mérnök az mérnök nem szakmunkás javarészt irodai munkát végzel. Semmi olyan képesség nem kell hozzá, ami egy lánynak, nőnek ne lenne meg. Sok év után jöttem rá, hogy én is inkább erre a pályára mennék. Nemcsak az én munkahelyemen, hanem az egész országba nagyon kellenek a mérnökök, azt hiszik hogy sok van belőlük, pedig valójában nagyon kevés. Hidd el, amikor kell a szakember, amiből kevés van a HR-es örülni fog, hogy fel tud venni egy épkézláb mérnököt, nem azt fogja nézni, hogy lány vagy-e vagy miegyéb. Vegyesen vagyunk férfiak és nők, ahol jelenleg dolgozom, és senkiben nincs ez, hogy te lány vagy nem figyelünk rád. Mindenki azt csinálja, amihez jobban ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!