Ha olyan főiskolára készülök ahol csak a magyart meg a törit nézik (RTF), akkor mire megyek az angol emeltszintű érettségimmel?
Figyelt kérdés
2009. szept. 12. 09:41
1/8 anonim válasza:
Több pontod lesz ha megvan emelt szintű nyelvvizsga és könnyebben bejutsz.Semmire sem mész,de jó ha megvan és biztosabb hogy felvesznek.De szerintem az életben is fogod hasznosítani egyszer majd.
2/8 anonim válasza:
uhh...hát pl tudsz beszélni angolul? :P
3/8 anonim válasza:
a mai fiatalok mint pl. én utálnak tanulni,de egy ember attól értékes hogy okos,ha tanulni kell az a baj,ha hülyék lesznek egész életükben akkor meg az a baj.
4/8 anonim válasza:
Semmire. Pluszpontnak sem számít. Akkor csak a magyar vagy a töri emelt pluszpontját kapnád meg.
De legalább kapsz egy itthon elismert nyelvvizsgát angolból.
5/8 anonim válasza:
sok mindenre mész vele, mert plusz pontot kapsz + ha töriből vagy magyarból emelt szintűt csinálsz akkor is kapsz plusz pontot, és óriási esélyed van bekerülni, mert lássuk be 480 + néhány dologra plusz pont a max. és itt a felvételi pont határ a bűnügyin 420 azt hiszem, valahogy így. L/16 , én is oda készülök
6/8 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló nem igazán van képben. Emelt szintű érettségi plusz pontját csak abban az esetben számítják be, ha az adott tantárgy felvételi tantárgy is. Tehát ha töri és magyar a felvételi tantárgy, akkor az emelt angol +40pontját nem kapod meg. Csak a magyar vagy a töri emeltért járó +40pontot. És összesen ( a pluszpontokkal együtt) lehet 480pontot szerezni. Nem azon felül pluszpontokat...
7/8 anonim válasza:
Utolsónak: Úgy értettem, hogy a felvételi tárgyat számítják csak igen, miután RTF-re töri és magyar a felvételi tárgy :) és az angol emelt meg plusz pont, mert szétbontják, hogy kinek van nyelvvizsgája, miből és milyen fokú.
8/8 anonim válasza:
Nem, az angol emelt még mindig nem plusz pont, ha a magyar meg a töri a felvételi tantárgyad. Az angol nyelvvizsgáért jár a plusz pont. Az emelt szintű érettségi nem egyenlő a nyelvvizsgával. Régen volt, hogy azt hiszem 5-ös angol érettségiért kaptál nyelvvizsgát is, de csak olyat, ami itthon elfogadott, de ezt már el is törölték. TEHÁT: nyelvtudásért akkor kapsz plusz pontot, ha nyelvvizsga bizonyítvánnyal rendelkezel. Így egy középfokú (2011től) 28pont lesz, kettő középfokú, vagy egy felsőfokú pedig 40. Ennél többet nyelvtudásért nem kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!