Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most akkor jár érte pénz?

Most akkor jár érte pénz?

Figyelt kérdés

Voltam a munkaügyi központba és kaptam papírt ahol felvannak sorolva tanfolyamok amikre lehet jelentkezni,na most az érdekelne hogy ezekért jár pénz?

Mert találtam egy ilyet:

Az állam mindemellett egy új szakma megszerzését is támogathatja, amennyiben az álláskereső ezt igényli és ha megfelel a munkaerőpiac követelményeinek. A választható szaktanfolyamokat a munkaügyi kirendeltségeken közzétett vagy kérhető listából választhatják ki az érdeklődők. A tanfolyamok mindegyike az Országos Képzési Jegyzék kínálatából kerül ki és rendszerint néhány (általában 2-3) hónapos iskolarendszerű, képzés keretében zajlanak. A résztvevők ebben az esetben nem csupán ingyen tanulhatnak, hanem a tanfolyamok időtartama alatt a havi 71 500 forintos minimálbér is jár számukra. Viszonyításképpen: ha a pályamódosítást tervező például önerőből, támogatás nélkül iratkozik be egy cukrász, egy szakács, egy vendéglátó-vállalkozó vagy ács-állványozó tanfolyamra, mindezért piaci áron 150-300 ezer forint közötti összeget kell fizetnie érte.

Akkor jár midnenképpen az a 71500 ft?

Meg még azt szeretném megkérdezni első éves egyetemista vagyok(levelezőn) így is eltudok menni a munkaügyin keresztül tanfolyamra vagy ez üti egymást?

Köszönöm a válaszokat:)

2009. szept. 11. 10:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom,csak az intenzív(heti 5X6 óra) tanfolyamoknál jár támogatás a tanfolyam mellett.Meg persze ha regisztrált munkanélküli vagy,és tudod bizonyítani,hogy nincs semmiféle jövedelmed,és az egyetem mellett tudod vállani a heti 5x 6 órát,akkor szerintem nincs akadálya,hogy megkapd azt a brutto 71500Ft-ot havonta.
2009. szept. 11. 11:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocs ha köszbe szólok: ha egyetemista vagy sem álláskereső támogatás nem jár sem nem vehetsz rsézt ilyen képzéskene. főleg ha naplais vagy. Nekem is járt volna még egyetem elehjén 7 napig, de kaptam egy levelet,hogy azzonnal menjek be mert hallgatói jogsvoszna melelt nem lete.
2009. szept. 11. 14:12
 3/3 A kérdező kommentje:
de levelezőin vagyok,csak szombatonként kell bejárni.voltam bent munkaügyin és aztmondták,hogy lehet.de olyan furán munda...márha értett hozzá.most nekem muszáj mellette vagy dolgozni vagy vhova elmennem mert nem tudom finanszírozni a felmerülő költségeket.:( munka meg hát nincs:(
2009. szept. 11. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!