Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van esélyem arra, hogy így...

Van esélyem arra, hogy így sikeresen érettségizzek?

Figyelt kérdés

Három évig tanulok kémiát, utána már nem lesz, de fakultációnak ugyan lehet választani.

A helyzet a következő: orvosira szeretnék menni. Kémia biológia megy, és értem is. Viszont, ezek ellenére a fakultáció választásnál szeretném a biosz-töri párosítást. A törit azért, mert nagyon szeretem, és mert ha nem megyek fakultációra a régi tanár úr marad, aki egyszerűen nem tanít nekünk semmit. Elpoénkodik az órákon, másról beszél... Ezért szeretnék faktra menni, hogy jó töri ismeretek szerezzek egy másik tanárnál. (ami azért a nagy világban fontos.)

Az orvosi pálya a célom, és az a tervem, hogy ugyan biosz törire járok majd, de mellette eljárok privát kémia tanárhoz. Szerintetek, így, nem az iskola révén, fel tudnak készíteni egy középszintű kémia érettségire? Vagy mennyi pluszt jelentene, ha a suliba tanulnám emelt óraszámban? Van valaki aki érettségizett kémiából? Mi a tapasztalat? Köszi.

2009. szept. 10. 17:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem érettségiztem kémiából, de a leírásod alapján elég elszánt vagy, hogy sikerüljön. Szerintem fog! Hajrá!
2009. szept. 10. 18:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy fel, heti két óra magántanárral meg szorgalommal van olyan hatékony, mint a fakultáció. A középszintű érettségik nem nehezek. Csak ki kell fizetni.
2009. szept. 10. 18:04
 3/9 A kérdező kommentje:

Azzal nincs gond, hogy ki kell fizetni. Csak nem tudom, hogy meg lehet e tanulni azt magántanárnál, ami mások két évig emelt óraszámban tanulnak...(Heti 4-ben azt hiszem:S)

Köszönöm a válaszokat!

2009. szept. 10. 18:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A dolog ott bukik el, hogy középszintű biosszal és kémiával ne fognak fölvenni, csak emeltel. És ha még valahogy szerzel is plusz pontokat, akkorse fog menni az orovsi, ha csak középszinten tudtad letenni ezeket a tárgyakat. A bátyám is orvosira jár, csak onnan tudom.
2009. szept. 10. 19:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Kell az emelt, ez tény. De amúgy a különtanár még többet is ér, mint az iskolai óra. Csak rád figyel, elmagyarázza ha vmit nem értesz, a te tempódban halad:)
2009. szept. 11. 02:38
 6/9 A kérdező kommentje:
A felvételi tájékoztatóban 2009es még középszint van megemlítve...biztos emelt kell kémiából és bioszból is egyaránt?
2009. szept. 18. 20:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak az egyikből kell. Azt sajna nem tudom, h megadják-e, h melyikből.
2009. szept. 19. 17:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem fognak rá kötelezni, de nélküle nem vesznek fel. Ha ezt a pontszámot nyelvvizsgával éred el, akkorse jó, mert mint már ők is mondták, nem nyelvészeket keresnek. Ha emeltszintű érettségivel nem sikerül elérned, sajnálom, de vagy nem jutsz be vagy fél év alatt kibuksz. Ha nem tudsz elfogadható pontszámon megírni egy emeltszintűt, akkor biztosan nem sikerül elvégezned. Nagyon kemény a kémia és a biológia, nem véletlen ezekből kell emeltszintezni.

De csak, hogy tudd mire válallkozol és mi kell az orvosikhoz, hogy bent is maradj: bátyám emeltszintű biosza 93%, emeltszintű kémiája 97%. Most harmadéves. Hasonló eredményű (kicsit azért gyengébb, minimum 80%) csoporttársainak a fele első évben félévkor, legkésőbb évvégén kibukott.

2009. szept. 19. 19:31
 9/9 A kérdező kommentje:

Boiszból nem lenne gond az emelt szintű érettségi. Azt szeretem, értem egyelőre.

A kémiától félek. De attól nagyon.

2009. szept. 20. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!