Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Többletpontok a felvételin,...

Többletpontok a felvételin, van aki eltudna ebben igazítani?

Figyelt kérdés
Arra lennék konkrétan kíváncsi, hogy a többletpontok nem-e ütik ki egymást. Én Hátrányos helyzetű vagyok rendsz. gyerm. védelmi támogatást kapok. (+25pont) Pontjaim feltornászása érdekében szeretnék nyelvvizgsát(35) és emelt érettségit (40) tenni. E kettő utóbbi nem zárja ki egymást? Mindkettőért fogok pontot kapni? A két választott tárgy egyikéből kell emeltet tenni, és ahhoz jön az a +40 pont, vagy az lehet egy szabadon választott?
2009. szept. 10. 10:33
 1/7 anonim válasza:
100%
Én egy éve felvételiztem, és megkaptam a maximális többletpontot. A nyelvvizsga és az emelt érettségi nem zárja ki egymást, tehát ha minden sikerül akkor te is a maximális 80 pontot fogod kapni. Az érettségi százalékokból, plusz a jegyekből szedhetsz össze 400 pontot és ehhez jön hozzá még a 80 többletpont.
2009. szept. 10. 11:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az előző írta, de emeltezni csak olyan tárgyból tudsz, ami felvételi tárgy.
2009. szept. 10. 16:13
 3/7 A kérdező kommentje:
Ezt hogy kell érteni? Én ha kiválasztottam mondjuk magyart és angolt, (mivel pl e kettő közte van) akkor nem lehet felnyomni a pontokat egy harmadikkal (pl biosz) ami szintén a listán van, de az már harmadik. Ha elérek emeltem mondjuk 60%-ot ehhez jön hozzá a +40 pont? Mert akkor logikusabb lenne egy középszintűt megírnom 100%-ra.
2009. szept. 10. 16:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Bár pontos szakot meg egyebeket nem mondtál, így azokkal hasból kell példálóznom, a lényeg nagyjából ennyi:

Ha mondjuk olyan szakra mész, amihez kell egy magyar vagy töri, meg valamilyen nyelv (a saját példámat hozom fel, jobb híján :D), akkor neked hiába van emelted földrajzból, kémiából meg informatikából is, ezekért a 40 pontot sajnos nem kapod meg.

Valamint ha van egy angol emelt szintű érettségid, meg egy angol nyelvvizsgád, mindkettőért szintén nem kaphatsz pluszpontot, csak az egyikért. (Különben az ötösre sikerült (60% fölötti) nyelvi érettségik valójában nem 40 pluszpontot érnének, hanem 75-öt, hiszen ha egy emelt nyelvi érettségit jobbra írsz meg, mint 60%, automatikusan kapsz egy államilag elismert középfokú, C típusú nyelvvizsgát.)

Ha van kérdésed, írd nyugodtan, végzős gimnazistaként jelenleg otthon vagyok a témában :D

2009. szept. 10. 17:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Jaj, megint én vagyok, aki az előző hozzászólást írta, egy dolgot elfelejtettem. Egy link! Nem tudom ismered-e, de azt hiszem bármilyen "kérdésedre" válaszol ^^

[link]

(Nem tudom linkként fogja-e értelmezni, előre is bocsánat, ha nem.)

2009. szept. 10. 17:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Pszichológiára szeretnék menni. Ezt lestem le a Debreceni egyetem honlapjáról:"Kettőt kell választani: biológia v. magyar v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv"

Valami olyan megoldást szeretnék kitalálni amivel a maximumot hozhatom ki magamból és a maximumot a pontjaimból, mert oda irdatlan magas (439) a ponthatár.

2009. szept. 10. 21:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Átérzem a helyzeted, én japán szakra pályázom 440-es ponthatárral ^^; Én ezzel a pontszámítós linkkel szoktam sokat szórakozni. Beírogatom a lehetőségeket, és megnézem, hogyan jövök ki a legjobban. (Meg persze előzetes becslést készítek az érettségi eredményekről ^^; ) De a program eleve a számodra legelőnyösebb számítási rendszert választja ki, úgyhogy annyira nem bonyolult :) Sok sikert ;)
2009. szept. 10. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!