Kérdés a gyógyszerészeti egyetemmel kapcsolatban? Bővebben lent.
"Ha van diplomád csak akkor mentesülsz az emelt szintű érettségi alól"
Ezt honnan vetted? Mindenkinek ugyanúgy kell a két emelt, nincs kivétel. Ha tévednék, tudnál pontos helyet mutatni hogy hol van leírva?
Én két megoldást tudok elképzelni erre a diplomás válaszra:
1. ha már van gyógyszerész diplomád, nem kell(ett) emeltezned, mert idén kötelező először
2. ha a régi rendszerben érettségiztél (a kétszintű érettségik előtt, egész pontosan 2004 előtt), szintén nem kell emeltezni, másképp számítják a pontjaidat.
De sehogy sem egy pontos és hasznos válasz - hacsak nem én is lemaradtam valamiről, mint az előttem válaszoló.
23:35-nek!Csak itt és csak most:
A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) sz. kormányrendelet 15. § (6) bekezdése szerint:
„A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket - amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek - a felsőoktatási intézmények a felvételi szabályzatukban meghatározott módon a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembe vételével és az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsorolhatják. Ebben az esetben maximum 200 pontot adhatnak a jelentkezőknek, és annak megkettőzésével, valamint a 20-21. §-ban meghatározott többletpontok hozzáadásával határozzák meg számukra az összpontszámot."
Általános Orvostudományi kar
A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 15.§ (6) bekezdésében foglaltakra tekintettel az SZTE ÁOK általános orvostudományi szakra jelentkező esetében az orvos- és egészségtudományi területen egységes, osztatlan képzésben Magyarországon diplomát szerzettek az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsorolhatók, mentesülnek az emelt szintű érettségi vizsgák letétele alól. Ebben az esetben a korábban orvos- és egészségtudományi területen egységes, osztatlan képzésben szerzett diploma 200 pontot ér, annak megkettőzésével, valamint a Korm. rendelet 20-21. §-ban meghatározott többletpontok hozzáadásával kerül meghatározásra az összpontszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!