Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Passzív félév, ez működhet?

Passzív félév, ez működhet?

Figyelt kérdés
egyetemen BSc képzésben tanulok. most államilag támogatott féléveim 8 félévében tehát bsc-n az utolsoban járok. még eddig nem passziváltattam magam, de azon gondolkodom megtehetem e hogy kövi azaz 9. féléven passzív leszek, akkor azért már fizetnem kell vagy a passzív nem számít bele az államilag támogatott félévek számába? a másik dolog hogy ugy akarok passziv lenni 9. féléven hogy már csak az államvizsgám marad, ezt megtehetem?, hogy akkor államvizsgázzak és feltudom venni??

2013. febr. 20. 14:52
 1/10 A kérdező kommentje:
ja ha ez számít: debreceni egyetem ttk
2013. febr. 20. 14:56
 2/10 anonim ***** válasza:

"9. féléven passzív leszek, akkor azért már fizetnem kell vagy a passzív nem számít bele az államilag támogatott félévek számába?"

Nem számít bele, csak az aktív féléveket kell nézni a számításnál.

2013. febr. 20. 14:57
 3/10 anonim ***** válasza:
49%

"ugy akarok passziv lenni 9. féléven hogy már csak az államvizsgám marad"

Szerintem nyugodtan megteheted, de ilyeneket legjobb, ha a tanulmányi osztályon kérdezel meg, mert akár változhat is sulinként.

2013. febr. 20. 14:58
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

"a másik dolog hogy ugy akarok passziv lenni 9. féléven hogy már csak az államvizsgám marad, ezt megtehetem?, hogy akkor államvizsgázzak és feltudom venni??"

- Ezt ott kell megkérdezni, de ennek igazából nem látom az értelmét, hiszen egyszerűbb volna már akkor az abszolútóriumot kikérni, és akkor se fogynának már a támogatott féléveid. Legalábbis bizonyos egyetemeken működik ez.

2013. febr. 20. 15:03
 5/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ
2013. febr. 20. 15:07
 6/10 A kérdező kommentje:
amugy-biztosan én vagyok nagyon értetlen-de az utolso választ nem nagyon értem. arra voltam kíváncsi hogy ha passzívon leszek elvileg nem lehet tárgyakat/vizsgát felvenni, de akkor akarom FELVENNI és letenni az államvizsgát is hogy több időm legyen készülni. bocsi az értetlenkedésért
2013. febr. 20. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:
55%
Ha "passzív" vagy, akkor semmit nem intézhetsz. Ilyenkor a jogviszony szünetel közted és a suli között.
2013. febr. 20. 15:15
 8/10 anonim ***** válasza:

"de akkor akarom FELVENNI és letenni az államvizsgát is hogy több időm legyen készülni. bocsi az értetlenkedésért"

- Ezt tökéletesen felfogtam. Csak arra mutattam rá, hogy az abszolutórium kikérésével, melynek feltétele, hogy meglegyen minden tárgyad, ugyanazt éred el, mintha passzíváltatnád magad azzal a különbséggel, hogy utána már nem lehetsz aktív.

De ezt ott kell megkérdezned. Nálunk pl. bizonyos szakon nem lehet ilyet csinálni, mert külön tárgy a szakdolgozatíró szeminárium, ahol a bírálatra kapsz jegyet. Ergo aktív félévben kell leadnod a szakdolgozatodat.

2013. febr. 20. 15:16
 9/10 anonim ***** válasza:
55%

Ha minden előírt tárgyadat teljesítetted, akkor megszűnik a jogviszonyod. nem lehetsz utána se passzív se aktív. Ha még a 8. félév után marad olyan tárgyad, amit nem teljesítettél, akkor természetesen aktív féléved kell legyen ahhoz, hogy azt teljesítsd. A záróvizsga nem az abszolutórium része. Tehát, ha elvégeztél minden tárgyat, de nem zárózol attól még abszolutóriumod van.

Egyébként meg én bemennék a helyedben a TO-ra és ott megkérdezném pontosan, mi a teendőm.

2013. febr. 20. 15:24
 10/10 A kérdező kommentje:
XD....utolag leesett....igazatok van megyek a TO-ra...köszönöm a segítséget!!
2013. febr. 20. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!