Passzív félév, ez működhet?
"9. féléven passzív leszek, akkor azért már fizetnem kell vagy a passzív nem számít bele az államilag támogatott félévek számába?"
Nem számít bele, csak az aktív féléveket kell nézni a számításnál.
"ugy akarok passziv lenni 9. féléven hogy már csak az államvizsgám marad"
Szerintem nyugodtan megteheted, de ilyeneket legjobb, ha a tanulmányi osztályon kérdezel meg, mert akár változhat is sulinként.
"a másik dolog hogy ugy akarok passziv lenni 9. féléven hogy már csak az államvizsgám marad, ezt megtehetem?, hogy akkor államvizsgázzak és feltudom venni??"
- Ezt ott kell megkérdezni, de ennek igazából nem látom az értelmét, hiszen egyszerűbb volna már akkor az abszolútóriumot kikérni, és akkor se fogynának már a támogatott féléveid. Legalábbis bizonyos egyetemeken működik ez.
"de akkor akarom FELVENNI és letenni az államvizsgát is hogy több időm legyen készülni. bocsi az értetlenkedésért"
- Ezt tökéletesen felfogtam. Csak arra mutattam rá, hogy az abszolutórium kikérésével, melynek feltétele, hogy meglegyen minden tárgyad, ugyanazt éred el, mintha passzíváltatnád magad azzal a különbséggel, hogy utána már nem lehetsz aktív.
De ezt ott kell megkérdezned. Nálunk pl. bizonyos szakon nem lehet ilyet csinálni, mert külön tárgy a szakdolgozatíró szeminárium, ahol a bírálatra kapsz jegyet. Ergo aktív félévben kell leadnod a szakdolgozatodat.
Ha minden előírt tárgyadat teljesítetted, akkor megszűnik a jogviszonyod. nem lehetsz utána se passzív se aktív. Ha még a 8. félév után marad olyan tárgyad, amit nem teljesítettél, akkor természetesen aktív féléved kell legyen ahhoz, hogy azt teljesítsd. A záróvizsga nem az abszolutórium része. Tehát, ha elvégeztél minden tárgyat, de nem zárózol attól még abszolutóriumod van.
Egyébként meg én bemennék a helyedben a TO-ra és ott megkérdezném pontosan, mi a teendőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!