Hogyan tovább? Maradjak a suliban vagy hadjam ott?
A sulim 100 km-re van az otthonomtól.A bejárás nagyon fársztó valamint csak a 4. órára érek be az első busszal.Kollégiumba nem tudok menni,mert az anyukám gyógyszeres kezelésekre jár,így a hugommal én foglalkozok,aki még csak másodikas.(Én 11.-es vagyok)
A kérdésem az lenne,hogy jogilag mit tehetnék,hogy továbbra is oda járhassak,de kollégiumba se kelljen menni.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Semmit nem tehetsz jogilag.
Nem lehetséges, hogy minden nap hiányozz 3 óráról, mivel még te is iskolaköteles vagy.
Ja, és hivatalosan nem hagyhatod ott a sulit, 18 éves korodig tanköteles vagy. Persze valójában megteheted, nem jönnek a kommandósok, meg ilyenek. Csak azzal a saját életed csesznéd el.
De most eszembe jutott, hogy talán az lehetne a kisebbik rossz, ha átiratkoznál estire vagy levelezősre, bár szerintem ennyi idősen közösségben lenne a helyed, de ha nincs más megoldás, akkor ezt kell tenni.
Huh,ez elégnehéz este.
Előszőr is nagyon köszönöm a válaszokat.
9.ben Szekszárdon tanultam,de rajtam is kitört a tini-láz...szóval kirúgtak,vagyis áttanácsoltak Dombóvárra.Így kerültem olyan messze.9.-ben mindig bejártam,mert volt egy busz,amivel pont beértem 8-ra.Így csak az első óráról késtem.(ott 7kor kezdődik a tanítás)Sikeresen letettem azt az évet.
Következő évben ismét élkezdtem bejárni,de hamar elfáradtam,ugyebár fél négykor keltem és 17:00-re értem haza.Utánna még tanultam a hugommal meg még az én dolgaim...szóval sosem kerültem 10nél előbb ágyba.Folyamatossan elaludtam,nem tudtam figyelni.Abban az évben megbuktam.
Tavaly,ismét 10.ben ugyanígy kezdtem,de találtam egy olyan megoldást ami viszonylag jó volt.Magántanulói státuszt kértem,amit meg is kaptam.Év végén sikeressen levizsgáztam,így most 11.ben vagyok.
Elvileg idén ismét csak egy kérvényt kellene írnom,de jöttek be új tantárgyak,ami miatt nem nagyon kellene erőltetni a magántanulósdit.
Ezért gondoltam arra,hogy talán lehet valami más megoldás is.
Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!