Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Beadjam a jelentkezésem, vagy...

Beadjam a jelentkezésem, vagy kockáztassak és várjak még egy évet?

Figyelt kérdés
Idén érettségizek. 5 éves középiskolába jártam, és nagyon szeretnék logisztikus lenni. Győrbe úgy volt, hogy SZE-n lehetséges, hogy indítják a szakot, de most kiderült hogy mégse. Ott tudnék maradni suliba 6. éven, ahol 4 OKJ-s bizonyítványt tudnék szerezni (benn lenne a logisztikus is). Az a gond, hogy nagyon kevesen maradnánk az osztályból, ezért nem tudni, hogy indítják e az osztályt. Ha beadom a jelentkezésem közlekedésmérnökire és felvesznek, közben elindul az osztály és halasztok egy évet, de kiderülne hogy jövőre pedig indítják a logisztikát akkor oda megint tudok felvételizni?(Úgy hogy közbe már felvettek a közlekedésmérnökire de nem akarok odamenni) Mert a logisztika jobban érdekelne mint a közlekedésmérnöki. Viszont ha nem indítják az osztályt jövőre, és nem jelentkezek sehova, akkor meg nem tudnék mit kezdeni magammal.
2013. febr. 19. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem jelentkezz a mérnökire! Hogy mit veszthetsz vele? 9000 forintot. De legalább van egy 'mentőhálód'! Máshol amúgy nem indul logisztika?
2013. febr. 19. 20:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is mindenképp add be idén, mert jövőre még borzalmasabbak lesznek a felvételis dolgok. Én is a Széchenyire jelentkezem, de ott úgy tudom kell rendelkezned egy aktív félévvel hogy elmehess egy-két passzívra. De például egyik osztálytársamat (én tavaly érettségiztem, idén OKJ-ra járok) felvették tavaly a Pannonra Veszprémbe, és egyből tudott "kivenni" 2 passzív félévet, így most nem kell neki jelentkeznie újra, hanem kezdheti az egyetemet jövőre.

Azért érdeklődj egyetemeknél hogy hogy van náluk ez a rendszer. Mert a Pannon olyan messze lenne a lakhelyedtől?

2013. febr. 20. 15:28
 3/5 A kérdező kommentje:
Győrben szeretnék maradni, azonkívül csak Budapesten indítják a logisztikát. Ha felvesznek, de passziváltatok egy évre utána kijelentkezhetek onnan? Vagy akkor ki kell fizetnem azt a 2 félévet ami 300 ezer fölött van?
2013. febr. 21. 15:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Széchenyin is lehet egyből passziváltatni az biztos. Legalább is tavaly még lehetett
2013. febr. 21. 15:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá. Nálunk tavaly lehetett, idén már nem.
2013. febr. 22. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!