ELTE gyógypedagógia vélemények? Van aki oda jár? 18/L
milyen tantárgyak vannak, a bioszon nagy hangsúly van? Melyik félévben kell szakirányt választani(pl logopédia)?
És mennyire nehéz elvégezni?
És ha nem túl jó a kommunikációs képességem, felnőttekhez nehezen közeledem, viszont gyerekekkel jól tudok bánni, akkor megéri odamennem? Vagy így nincs értelme? ( tanulásban akadályozottak at választanám, mer ott úgy tudom, majd gyerekekkel lehet foglalkozni)
és egyáltalán megéri ma elvégezni ezt a szakot? Szükség van gyógypedagógusokra? Köszönöm előre is:))
Én is oda akarok menni levelezőre vagy SZTE-gyógypedagógia/nappali.
Engem is érdekelnének válaszok, de már sztm nem jönnek :( nektek hány pontotok van?
Én is oda szeretnék menni:)) én is max annyi ponttal számoltam..de a biosz emelt, fuh.. Biztos hogy kell a biológia, ha nem is az a fő, mert a felvételi tárgyak között szinte elsőként szerepel. Azt nem tudom milyen tantárgyak vannak, lesznek, erre nem tértek ki:)
Remélem összejön, nem is érdekel nagyon más, hiába jelöltem meg őket.
Voltam nyíltnapon, az első félév végén, a második elején a regisztrációs héten kell szakirányt választani. Célszerű egyszerre kettőt, mert jobb az elhelyezkedés esélye. Nekem az a logopédia meg tanulásban akadályozottak pedagógiája.
Azt mondták, a kommunikációs készség stb. fejleszthető, de megmondják hogyha esélytelen:) A logopédus egyébként 3-18 éves korig foglalkozik a gyerekekkel, szóval ott nem túl nagy baj, hogyha nem tudsz a felnőttekkel kijönni. Kicsit az alkalmasságin, mert ott viszont vmi fejessel is kell beszélgetni egy kicsit, ha jól emlékszem.
Nekem megéri:) Lehet nem keresik agyon magukat, de jó érzés ha segíthetsz:) Egy jó szakemberre mindig szükség van, jó helyen kell keresni. De azt mondták, a legtöbb egyetemistának már a gyakornokság alatt munkát ajánlanak.:)
Remélem tudtam segíteni:))
18L
Szia! másodéves gyógypedes vagyok az ELTE-ről. Sok az anatómia, arra fe kell készülni. Szakirányt második félévben kell választani, előtte nekünk voltak ilyen látogatások, ahol belenézhettünk, hogy miről szól egy-egy terület és volt tájékoztató előadás is.
Kommunikációra szükség van, mert a szülő is elég erőteljesen benne van a képben, nem lehet elkerülni a velük való munkát, mostanában az a szemlélet, hogy teamként kell terápit végezni és ennek a szülő is tagja. De ez olyan dolog, amibe bele lehet rázódni, szerintem. Szakirányt amúgy kettőt kell választani, nekem tanak az egyik és szomatópedagógia a másik. A tanak amúgy majdnem mindennel párosítható. Nekünk mindig azt mondják, hogy hiány van belőlünk, hát legyen úgy ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!