Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik azok a szakmák, amik...

Mik azok a szakmák, amik annyira hiányszakmák és keresettek, hogy pályakezdőként is könnyen el lehet vele helyezkedni?

Figyelt kérdés
akár sima okj-s vagy fsz-es, diplomás szak!

2013. febr. 12. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:
35%
mérnök
2013. febr. 12. 12:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én utána néztem a neten, hogy tavaly miket tüntettek fel megyénként hiányszakmának... de az egy óriási marhaság.

Tapasztalataimból mondok párat: logisztika, raktározás, nyelvet beszélő ügyfélszolgálati ügyintéző, természettudományokat vagy reált oktató tanár/tanító, gépészmérnök, IT, informatika, programozás, könyvelő

2013. febr. 12. 12:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Hagyományos mérnök, orvos, állatorvos, ápoló (ebben nem vagyok biztos, meg a fizetéséről ne beszéljünk). Diplomásokból kb csak ennyit tudok felsorolni.

De mezőgazda családi vállalkozói háttér mellett agrármérnök; fentieken kívül egyéb egészségügyis szakok, természettudományos tanárok, nyelvi szakokat végzők -> fórumok alapján azt szűrön le, ez a szo-szo kategória. Nem olyan könnyű elhelyezkedni, fizetés nem tuti nagy, vagy biztosan alacsony.

Diplomás szakból tudtommal kb ennyi amit érdemes elvégezni ma, hazánkban. :(

2013. febr. 12. 18:23
 4/6 anonim ***** válasza:
mérnök, orvos és kapcsolódó szakok, pl. gyógyszerész
2013. febr. 14. 20:25
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

Tündérkék, a "mérnök" nem egy szakma. És a "hagyományos mérnök" sem. Van Építőmérnök, Építészmérnök, Gépészmérnök, Mérnök-informatikus, Mérnök-fizikus, Mechatronikai mérnök, Vegyészmérnök. De akar más is.

Ezek teljesen különböző területek és teljesen más a felvevőpiacuk. Építészből, vagy építőmérnökből pl most elég soknak rosszul megy a szénája, mert hulla az ingatlanpiac. Ezt sajnos elég közelről megcsodáltam...

Mechatronika szakon kevés ember végez, őket valószínűleg mindig szívesen látják. Informatikusok is keresettek.

Amúgy orvosok nyilván kellenek most. Ahogy ápolók is. Termtud szakos tanárokat is várják, mert az utóbbi években alig végzett fizikatanár az országban.

Egyébként barátaim dolgoznak olyan multinál, ami csak a nyelvtudást kérte, de azt nagyon. Ha volt két erősen, legalább középszinten folyékonyan beszélt nyelvük, akkor nyert ügyük volt. És igen jól keresnek.

2013. febr. 26. 00:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Ápoló

5-ös: szerintem az első válaszoló nem úgy értette hogy az maga egy szakma, hanem bármilyen mérnöki szakmára gondolt, mindent összefoglalva.

2013. ápr. 16. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!