Segitség! Melyik jóbb a szaközép vagy a gimi?
7. osztályos vagyok és nem tudom eldönteni hogy gimibe vagy szaközépbe menyek e ......az átlagom kb 3.5 körül van
szeretek rajzolni,sütni,táncolni....aki azt mondja hogy a szaközép jóbb mongyon 1 szakmát is ami az előbb felsoroltak közé jónak lát!!
Szakközépbe szerzett szakmával (szval sima 4 évvel) nem fogsz tudni elhelyezkedni.
Gimnáziumba akkor éri meg menni, ha mondjuk orvos,ügyvéd,tanár akarsz lenni. Mert pl. a természettudományos tárgyakat 4 évig tanulod.
De ha mondjuk az informatika érdekel, akkor szakközépbe érdemes menni, mert ott azt tanulod emelt szinten és a számodra felesleges tárgyakat (az informatikánál mondjuk a kémia,földrajz,biológia) azt csak 2 évig tanulod, és azok helyére szakmai tárgyak jönnek.
Én a helyedben művészeti szakközépbe mennék. De mehetsz szakmunkásképzőbe mondjuk cukrásznak is, de a legtöbb helyen nem kapsz érettségit + cukrászként ahogy tudom nehéz elhelyezkedni.
szakközép, én nekem is van érettségim 10 tantárgyból, még is azt tudom mondani hogy sehova nem vesznek fel pályakezdőként, a velem egyidős unokatestvérem pékcukrásznak tanult, és azonnal biztos havi jövedelmező állása lett!!!!!
gimi csak akkor, ha orvos vagy ügyvéd akarsz lenni! Stb.
"sztem ez hülyeség hogy csak akkor szerezz érettségit ha orvos akarsz lenni"
Nem tudom az előző hozzászólásokból miféle logika alapján szűrted le ezt a gondolatod. De hogy érthetőbb legyen: a szakközépiskola is ad érettségit. Csak ott lehetőséged nyílik a szakmai tantárgyakból is leérettségizni, ami jól jöhet mondjuk az egyetemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!