Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kedves idén érettségizők! Ti...

Kedves idén érettségizők! Ti mernétek felvenni diákhitelt a továbbtanuláshoz?

Figyelt kérdés
Pszichológiát szeretnék tanulni, csak fizetősre vennének fel, ami 300.000 Ft félévente, így a mesterképzéssel együtt kb. 3 milliót kéne felvennem. Ti mernétek a helyemben?
2013. febr. 6. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Kizárt, fel nem vennék diákhitelt, azzal jól rá....-nék később, az biztos.

Én is most megyek egyetemre, de ha nem jutnék be államira akk biztos 12 évet kihagynék hoyg a pénzt megkeressem rá, ha lenne rá lehetőségem.

Hát ne mtudom.. nézd, szerintem 3 milla az kicsit sok, és mire elkezdesz dolgozni már lesz az 6 milla is...

2013. febr. 6. 21:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Első: hogy lenne abból 6 millió? A diákhitel csak a képzés után kezd el kamatozni, mivel nem egy az egyben 3 milliót veszel fel egyszerre, hanem 300 ezer forintonként.
2013. febr. 6. 21:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már van egy diákhitelem, nyelvtanulás miatt vehettem fel. Most jelentkezem egyetemre, és ha felvesznek, szintén diákhitel. Nekem viszont nem ilyen magas a féléves tandíj.. :S szóval meggondolandó. De mindenesetre nekem az a véleményem, hogy a legtöbb ember rendkívül tájékozatlan, és csak magyaráz úgy, hogy semmit nem tud az egészről. A másik fele meg csak sírni tud. Én sem tehetem meg, hogy kifizessük az egyetemet, de ez az álmom, akkor ez áldozatokkal jár. Ez végül is a diákhitel egy befektetés, mert ha elvégzed az egyetemet, sanszos, hogy nem lesz problémád a visszafizetéssel. Persze ez attól is függ, hogy milyen szakra mész, mennyire valószínű az, hogy hamar tudsz munkát találni. 2 éve nem mertem pont ez miatt jelentkezni egyetemre, de már megbántam! Azóta anyukám kicsit felvilágosított erről (és az okoskodóknak üzenem: közületek a legtöbbnek halvány fogalma nincs a hitelezésről, neki meg sajnos elég durván van...), és sajnos, ha elakarok érni valamit, akkor muszáj nekem is felvennem. Azóta sokkal kedvezőbbek a feltételek az egyetemisták számára, és a kamat is alacsonyabb (2%). Amikor fizetnéd vissza, ne ilyen 70 ezer forintos havi törlesztőrészletre gondolj :D pár ezer, az első időszakban, nem tudom pontosan, hogy ez mennyi, a minimálbérhez lesz kalkulálva a törlesztőrészleted. Ez nem devizahitel, nem fog elszállni.. Na, de a lényeg, hogy gondold át, mert tényleg, ha nem vagy biztos benne ne vedd fel. Mekkora esélyed van munkahelyre, ha végzel, stb.. Nem nagyon vagyok jártas a pszichológia témában.. Mert tényleg, ez már elég nagy pénz lenne, mire elkezded visszafizetni.. De ha ez az álmod, és nagyon akarod, akkor viszont tenni kell érte, és ha nincs más választásod.. mert láthattuk, a sírással és a nyavalygással itt senki nem ment semmire. Szintén üzenném így a végén az okoskodóknak.. nem kérek felvilágosítást a hitelekről, elég így első kézből tapasztalni ;) ... Olvass át mindent, amit találsz a diákhitelről, tájékozódj a bankoknál, ha van kérdésed írj a diákhiteleseknek, válaszolnak. Aztán úgy dönts.. Tényleg nem szabad fejvesztve belemászni ilyenbe. Mert ennek már tényleg, nem kicsi hatása lesz az életedre. Tény, hogy a bankoknak ez tök jó, ha Te felveszed a hitelt, de ehhez tényleg nem szabad úgy hozzáállni, mint amit sugall a tv mindennap .. Ennek köze nincs hozzá!!! Végül is, nem is a diák hitelekkel van tele a média.. Ja, és ezzel nem akarok senkit arra biztatni, hogy másszon bele egy hitelbe, csak kicsit felnyitni annak a szemét, aki befogadóképes, hogy ezt nem szabad úgy felfogni, hogy mennyi elk*rod az életed, ha felveszed.. Hát, ez nem valószínű. És mindenképp arra hallgass, aki már tapasztalt ebben! Ne a sok okosra, akiknek csak innen-onnan hallott dolgok alapján van "véleménye" róla!
2013. febr. 6. 21:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Na, ennyire nem tudnak semmit az emberek a diákhitelről.. Ennyi.
2013. febr. 6. 21:28
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Tájékozódtam a diákhitelről, nekem sem tűnik tragikusnak az a 8% kamat, csak a tudat, hogy 3 milliós hitellel kezdem az életem kicsit sokkoló. És igen, ezt akarom csinálni. Néztem a nemzetközi tanulmányokat, az is érdekes, természetesen az is csak fizetős, de az sokkal kevesebb, 200.000-215.000 körül van félévente, és ott a mesterképzés nem kötelező. De hallottam, hogy nehéz elhelyezkedni meg stb. A pszichoval is az a necces, hogyha mondjuk iskolapszichológus leszek, vagy hasonló a közszférában akkor közalkalmazott leszek, kb 100 ezerért. De ha pl. munkapszichológus, akkor ott a kezdő fizetés 300.000 körül kezdődik. Csak kérdés h mennyire tudok jól elhelyezkedni.bármelyikkel
2013. febr. 6. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát figyelj, én is azt gondolom, hogy a diákhitel egy befektetés, de csak olyan szakra érdemes befektetni, amivel a későbbiekben el is tudsz helyezkedni és nem fog gondot okozni a visszafizetés.

Nekem például a megélhetés miatt kellett felvennem, mert muszáj volt: vagy elmegyek dolgozni érettségivel (HA találok munkát), vagy felveszem és tanulok. Inkább az utóbbit választottam. Igaz, hogy diplomás ápolónak tanulok, ami itthon nem fizetett szakma, de külföldre tervezem az életemet, így nem hiszem, hogy gondot jelentene majd visszafizetni.

Úgyhogy jól meg kell gondolni és mérlegelni kell. Meg tisztában kell lenni a képességeiddel, hogy biztosan bírni fogod e a szakot, és remélhetőleg nem esel ki.

2013. máj. 29. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!