BME logisztikai mérnöki?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek erről a szakról? És mennyire nehéz? Ha elvégeztem mik a lehetőségek, viszonylag könnyű, vagy nehéz elhelyezkedni? Fizetés hogy alakul? Érdemes legalább két nyelvet tanulni hozzá?

Röviden: minél több dolog érdekelne a szakról.

2013. febr. 5. 16:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Jó szak.

Nehéz, mint minden mérnöki.

Közepes elhelyezkedés.

Fizetés jól, 200 nettótól indulva idővel szépen lassan felfele.

Mindenhez érdemes legalább 2 nyelvet tanulni.

2013. febr. 5. 16:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Szívesen olvasnék még véleményeket/tapasztalatokat. :D
2013. febr. 5. 21:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó szak, bár én könnyen beszélek, ezt tanulom :)

Nehézség: mint az egész BME-n. Komoly követelményekkel, ráadásul a logisztikai mérnöknek sokmindenhez kell értenie, ezért előbb-utóbb mindenki beleszalad egy olyan tárgycsoportba, amivel meg fog izzadni, mert az neki nem fekszik.

Elhelyezkedés: a mérnökök keresettek, ha BME-s, akkor pláne. Végzett ismerőseinek nem volt gondjuk az álláskereséssel, és jó munkákat is kaptak (Audi, Waberer's, Bosch)

Fizetés: ismerőseim olyan 150-190 között kezdtek (nettó). De ez 2-3 év alatt, ha tényleg érted a dolgodat több mint kétszeresére nőhet.

Nyelvek: egy stabil angol sosem árt, ráadásul a legkönnyebben angolul lehet szakirodalomhoz hozzájutni. Mellé Magyarországon németül érdemes megtanulni legalább társalgási szinten. De a BME-n van néhány félév ingyenes nyelvoktatás, és lehet felvenni általános műszaki, és speciális kari szaknyelvi ismereteket is.

Ha még valami érdekel, írj nyugodtan, megpróbálok válaszolni.

2013. febr. 8. 18:25
 4/7 anonim válasza:
Szia. Egyik hozzászólásodat olvastam, hogy logisztikai mérnökire jársz vagy jártál. Gimnazista vagyok és ez a szak érdekel a legjobban, BME n pont van is ilyen. El tudnád mondani, hogy milyen, mit érdemes gimnázium utolsó évében meghúzni? 2013-ban nem tudom indult-e, de 320 ponttal be lehetett jutni, ami egész baráti talán.
2013. szept. 30. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:

"mit érdemes gimnázium utolsó évében meghúzni?"

Matek, fizika (mechanika, hőtan, elektró), ezek az első 2 félév túléléséhez.

Utána talpraesettség és motiváció!:)

2015. szept. 3. 14:31
 6/7 anonim válasza:
És ennél a szaknál gond lehet az, hogy nem vagyok matek illetve fizika fakultációs?
2015. nov. 24. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem a fakultáción múlik, hanem azon,hogy érted-e, tudod-e használni az alap dolgokat.

BME-n van egy úgynevezett "nulladik zh", amin felmérik a matek tudást. Ha valaki itt megbukik, akkor kötelezően fel kell venni a "Bevezető matematika" tárgyat, ami lényegében egy felzárkóztató tárgy.

2015. dec. 2. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!