BME logisztikai mérnöki?
Mi a véleményetek erről a szakról? És mennyire nehéz? Ha elvégeztem mik a lehetőségek, viszonylag könnyű, vagy nehéz elhelyezkedni? Fizetés hogy alakul? Érdemes legalább két nyelvet tanulni hozzá?
Röviden: minél több dolog érdekelne a szakról.
Jó szak.
Nehéz, mint minden mérnöki.
Közepes elhelyezkedés.
Fizetés jól, 200 nettótól indulva idővel szépen lassan felfele.
Mindenhez érdemes legalább 2 nyelvet tanulni.
Szerintem nagyon jó szak, bár én könnyen beszélek, ezt tanulom :)
Nehézség: mint az egész BME-n. Komoly követelményekkel, ráadásul a logisztikai mérnöknek sokmindenhez kell értenie, ezért előbb-utóbb mindenki beleszalad egy olyan tárgycsoportba, amivel meg fog izzadni, mert az neki nem fekszik.
Elhelyezkedés: a mérnökök keresettek, ha BME-s, akkor pláne. Végzett ismerőseinek nem volt gondjuk az álláskereséssel, és jó munkákat is kaptak (Audi, Waberer's, Bosch)
Fizetés: ismerőseim olyan 150-190 között kezdtek (nettó). De ez 2-3 év alatt, ha tényleg érted a dolgodat több mint kétszeresére nőhet.
Nyelvek: egy stabil angol sosem árt, ráadásul a legkönnyebben angolul lehet szakirodalomhoz hozzájutni. Mellé Magyarországon németül érdemes megtanulni legalább társalgási szinten. De a BME-n van néhány félév ingyenes nyelvoktatás, és lehet felvenni általános műszaki, és speciális kari szaknyelvi ismereteket is.
Ha még valami érdekel, írj nyugodtan, megpróbálok válaszolni.
"mit érdemes gimnázium utolsó évében meghúzni?"
Matek, fizika (mechanika, hőtan, elektró), ezek az első 2 félév túléléséhez.
Utána talpraesettség és motiváció!:)
Nem a fakultáción múlik, hanem azon,hogy érted-e, tudod-e használni az alap dolgokat.
BME-n van egy úgynevezett "nulladik zh", amin felmérik a matek tudást. Ha valaki itt megbukik, akkor kötelezően fel kell venni a "Bevezető matematika" tárgyat, ami lényegében egy felzárkóztató tárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!