Melyik szakra érdemesebb menni, földrajz vagy igazgatásszervező? Melyikkel lehet majd könnyebben elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
2013. febr. 4. 22:10
1/4 anonim válasza:
Hát a joggal mindig el lehet helyezkedni.
2/4 ig.szervező válasza:
hát ig.szervezővel biztos h nem könnyű. én miskolcon végeztem, ott nem volt állás, ezért feljöttem pestre, és itt sincs. közigazgatásba, önkormányzatokhoz bekerülni - mint minden helyre is csak ismerősön keresztül lehet. magát a szakot amúgy hasznosnak tartom, de nem nyújtja a legversenyképesebb diplomát
3/4 anonim válasza:
Földrajz diplomával tanárnak tudsz menni. Igszerv szerintem hasznosabb, önkormányzatoknál, minisztériumoknál, kormányhivataloknál tudsz elhelyezkedni, alapképzés után hasznos, ha megcsinálsz egy mestert vagy egy jogászt, ahova 1-2 évet beszámítanak. Az már rajtad múlik, hogy mennyire hasznosan töltöd el az egyetemi életed, nyelvtanulással és szakkollégiumokkal/TDK/diákszervezetekkel egész jó kapcsolati rendszert tudsz kiépíteni. Igszerv.hez mindenképp az NKE-KTKt ajánlom!
4/4 anonim válasza:
Előzőt kijavítanám, földrajzzal nem csak tanár lehetsz, lehet szakosodni (többek között) terület- és településfejlesztőnek, regionális elemzőnek, stb.
A földrajzon van pár olyan tárgy, ami egyáltalán nem kapcsolódik területedhez, pl. ha terület- és településfejlesztésre szakosodsz, akkor is lesznek természetföldrajzos óráid. Ezeket be kell vágni, aztán el is lehet felejteni. Összességében nem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik, de meg lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!