Vajda János Gimnázium-Keszthely?
Sziasztok! :)
Azt hallottam,hogy a Vajda Keszthelyen nagyon jó.Nem tudom,hogy van e máshol,én csak a keszthelyi ismerem :$
Valaki tanult ott? Biológia szakról vélemény? Szóbeli biosz nagyon nehéz?Igaz,hogy az ottani gyerekek nagyon ügyesek? Esetleg van valaki,aki Vajdás volt,és egyetemen(orvosi,állatorvosi) tanul most/tanult? Jártatok felkészítő tanárhoz (7.)-8.-ba? :)
Szülők is írhatnak :D
A válaszokat előre is köszönöm :)
7.o/L
U.i: Nem biosz szakosok is írhatnak,de főként a bioszosok véleményét várom! :) Lehet írni üzibe is :)
Volt már egy ugyanilyen kérdés Arra valki azt írta:
"Én vajdás voltam, 2 éve érettségiztem ott. Ergo a 6 évvel ezelőtti állapotokról tudok csak infóval szolgálni.
Először is, nem mindegy, melyik osztályba akarsz menni. Humán és reál osztályba a legkönnyebb a bekerülés, nyelvi osztályba egy fokkal már nehezebb, biosz-kémiára a legnehezebb.
Azért azt általában el lehet mondani, hogy egy erős 4-es, 5-ös átlag kell ehhez a sulihoz (ha 1-2 hármas becsúszik, nem vészes). És nem is véletlenül: amikor én oda jártam, a szuszt is kiszorították belőlünk. Kemény suli. Persze így utólag azt mondom, jó volt, és beszédes infó az is, hogy a volt osztálytársaim 90%-a most egyetemen van (köztük én is).
Viszont sok volt tanáromtól hallom, hogy egyre gyengébbek az általános iskolákból kikerülő tanulók
szóval ennek az iskolának is, mint sok másiknak, csökken a színvonala. De azért egy 4-es átlag még mindig kell, hogy oda bekerülj"
Volt vajdás vagyok. Az unokabátyáim is és az unokahugaim is ide jártak. Egyikük most matek szakos (biológiás osztály másik fele).
Az ő kivételével mindannyian egyetemet és főiskolát végeztünk.
Csak jót tudnék mondani az iskolásról és a tanárokról is. Azt mindenképp tudni kell, hogy "kemény" iskola, szóval rendesen kell tanulni! A spec osztályok, mint a nyelvi és a matek-biosz kimondottan húzósak. De nyilván nem lehetetlenek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!