Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Akkor most mi számít bele a...

Akkor most mi számít bele a pontokba?

Figyelt kérdés
Az idén érettségizőknek is választható tantárgynak bioszt, kémiát, föcit, vagy fizikát kell beszámítani a 2 évvégi jegy pontszámainál? Viszont érettségizni bármiből lehet?
2013. febr. 3. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb ha pontszámító kalkulátoral csinálod.

[link]

2013. febr. 3. 16:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Kell választani egy természettudományos tárgyat, annak az utolsó két évvégi jegye számít. Illetve kell lennie egy választható tárgynak is amiből érettségizel, de azt te döntöd el.
2013. febr. 3. 17:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja akkor ha pl. informatikából érettségizek, akkor az utolsó 2 év jegye is kell a természettudományos mellett? De akkor minek kell a természettudományos? Jókor szólnak, egyáltalán nem érdekelt engem egyik sem közülük, nem vagyok 5-ös, és most akkor ezért leromlik a pontszám?
2013. febr. 3. 17:04
 4/8 reptoid ***** válasza:

Hát azért az 500 pontos rendszerben elég kicsi súllyal szerepel az az egy természettudományos tárgy. Ha csak kettes voltál belőle ötös helyett, akkor is csak 12 pontot vesztesz vele, tavaly is megvolt már ez a szabály. Egészen pontosan tavaly ilyenkor, tehát a tavalyi évvégi eredményedet is feljavíthattad volna már emiatt, az ideit pedig főleg.

Egyébkén agyba-főbe lehet kombinálgatni ott is, ha van 2 természettudományos tárgyad a minél jobb pontért.

2013. febr. 3. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Te ne háborogj bőven időbe tudod, mi van azzal aki 4.éve érettségizett és most felvételizik, na ő háboroghatna.
2013. febr. 3. 17:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Én komolyan most tudtam meg, azt hittem, hogy ez valami új szabály, amit most hoztak, és azért kérdeztem így, hogy a most érettségizőknek is így kell-e már számolni, mert azt hittem, hogy csak jövőre vezetik be.. Tavaly még nemigen foglalkoztam a felvételivel, most jelent meg nálunk a felvi magazin, abban láttam, hogy természettudományos tantárgy is kell. Szerintem a 12 pont igenis sok, viszont nem fogok ennyit veszíteni vele, remélem.
2013. febr. 3. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Két éve hozták ezt a szabályt, szóval szóltak az előírt időben (nem úgy, mint másról..) De nektek az iskolában nem szóltak róla? Nekünk ofőn volt erről szó, plusz neten is fent volt, valahogy mindenki tudott róla (így lehetett rábeszélni pl. fizikatanárt hogy engedjen javítani a jobb jegyért :D)
2013. febr. 4. 17:02
 8/8 A kérdező kommentje:

Hehe, szerencsétek van:D

Nem, ofő órán mindent csinálunk, csak nem ilyenekről beszélgetünk. Na jó, most, hogy közeleg az érettségi, így egyre többet, de pl. most új év előtt egy szó nem esett a 4 év alatt a továbbtanulásról..:( Amúgy is mindig mindent rosszul tud, azt állította, hogy a félévi jegyek számítanak a pontokba, stb.., szóval jó kis tanár. Én meg teljesen rákészültem már, hogy a választott tantárgyamból milyen jól állok, és most komolyan mondom, hogy nekünk ez egy újdonság volt az osztályban, akárki akármit is mond, hogy nem kéne itt háborognom.

Köszönöm a válaszod:)

2013. febr. 5. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!