SOS! Felsőfokú szakképzésnek milyen követelményei vannak?
Mi alapján van a felvételi? Mikor kell leadni? Fizetősek vagy államilag támogatottak?
Már egész délután ennek próbálunk utánanézni, de sehol nem találok konkrétumokat róla.
Előre is köszönöm a válaszokat!
18
Olyan már nincs, hogy felsőfokú szakképzés, ahogy én tudom. Ez évtől kezdve felsőoktatási szakképzés a neve.
Ugyan úgy kell jelentkezni, mint az alapképzésekre. Február 1-tő március 1-ig. Jelentkezés 9000 Ft (hármat tudsz megjelölni, ezen felül +2 még, 2-2 ezer forintért). Ugyan úgy van államis és költséges formában is, ez tőled függ melyiket jelölöd meg. Az összes feltétel az érettségi, a pontszámítás ugyan úgy megy mint az alapképzésekre, a ponthatárok szintén július 24.-én derülnek ki.
Minden úgy van, ahogy az első mondja. Még annyit hozzátennék, hogy a felvi.hu-n sok mindent megtalálsz ugyanúgy, mint az alapképzésekről. Itt például, ha csak annyit ikszelsz be, hogy felsőoktatási szakképzés, nappali, ösztöndíjas, akkor kiadja neked az összes ilyet. [link]
A pontszámítás a felvételihez ugyanúgy történik, mint alapképzésre: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!