Biológia érettségi, állattan -> ez is kell?
Helló!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy érettségire készülök biológiából és most az állattan ismétlésénél tartok. A követelményrendszer alapján dolgozom ki a lényeges információkat, viszont az állatok jellemzésénél problémám van: a követelményrendszer 3.4.2-es pontja szerint csak az alábbi állatok jellemzése kell:
- szivacsok
- laposférgek
- gyürüsférgek
- rovarok
- fejlábúak
- gerincesek nagy csoportjai (halak, kétéltüek, hüllök, madarak, emlösök)
Na most, a könyv viszont még más állatfajok jellemzését is írja, pl. ízeltlábúak, csigák, kagylók, elö- és fejgerinchúrosok.
A kérdésem pedig csupán annyi, hogy akkor most ezeket is kidolgozzam vagy nem kellenek és elég az elöbb olvasott 6 faj és tagjai?
Érettségi feladatokban, ha jól emlékszem, nem találkoztam olyan feladatokkal, amelyek más csoportra is rákérdeznek, de bizonytalan vagyok. :)
Köszi elöre és bocs, ha valami hülyeséget kérdeztem, de egyedül készülök bioszból.
(Az ékezetekért és esetleges hibákért is bocsi, angol billröl írtam.)
nálunk mindenki úgy készült a biosz érettségire, hogy mindent átnézett és megtanult
én nem mennék el úgy, hogy nem tanulok meg mindent
a biosz az pont egy olyan tantárgy ahol szóbelire és írásbelire is mindent tudni kell - persze ha emelt
Rendben, végülis ne érjen meglepetés az érettségin! :)
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!