Mi lenne a legmegfelelőbb?
Figyelt kérdés
Orvosi egyetemre készülök, most fogok érettségizni, és ugye két emelt érettségi kell, én bioszt és kémiát választottam. Azonban úgy döntöttem, hogy most az alaptantárgyakat és egy közép bioszt írok meg nagyon jól. Ősszel kémia emeltezek és jövőre lesz a biosz emeltem. Szerintetek ez így jó? Az az igazság, hogy így lenne biztos, hogy bekerüljek államilag támogatottra. A kérdés még az, hogy elmenjek egy eü főiskolára az egy évben vagy okj-t végezzek, ami elvileg plusz pont is? (Székesfehérvár)2013. jan. 30. 12:42
1/6 anonim válasza:
A 2 emeltért megkapod a maximum plusz pontot, így felesleges az okj.
2/6 A kérdező kommentje:
igen, de ha leérettségizem, és nem megyek sehová, akkor nem kapok diákot... vagy az eü főiskola jó ötlet addig is?
2013. jan. 30. 13:02
3/6 anonim válasza:
Ja bocsi, ez most egy szövegértés karó nekem. :D Nem figyeltem eléggé. Főiskolára ne menj csak azért, hogy legyen jogviszonyod(főleg, hogyha tudod, hogy úgyis lelépsz), mert a hallgatói szerződés miatt problémás (ha nem végzed el, fizetni kell), meg állami támogatott féléveket is veszítesz vele. Meg nem hiszem, hogy az orvosin túl sok tárgyat beszámítanának. Akkor az OKJ-nak már több értelme van. Az ingyenes, nincs hallgatói szerződés, ráadásul ha nappalira mész, akkor asszem diákigazolványt is kapsz.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) :)
2013. jan. 30. 13:30
5/6 afonyaszirup válasza:
Azt tartsd szem előtt, hogy összesen max. 12 félévet fizet az állam, tehát, nehogy elpocsékolj féléveket feleslegesen!!
6/6 bensdorp válasza:
Ahogy már többen írták, ne pazarold a támogatott féléveidet, ha végül mindenképp orvos szeretnél lenni, és a hallgató szerződést is vedd figyelembe! OKJ-ből kereshetsz ingyenes, nappali képzést a diákigazolványért, de az orvosi egyetemre soha nem számított plusz pontként semmilyen OKJ-képzés - most meg aztán pláne nem.
De őszintén szólva nem értem, miért akarsz egy évet tervezetten kihagyni. Semmit sem veszíthetsz azzal, ha most megpróbálod az emelt érettségiket, szemben az évkihagyással. Legalább add meg az esélyét, hogy bekerülj idén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!