Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemválasztás: ELTE vs....

Egyetemválasztás: ELTE vs. BME? (matematika szak)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyetemválasztás előtt állok. A szakot már kiválasztottam (matematika), de nem tudok dönteni a két fent említett egyetem között. Nyilván az lenne a döntő, hogy hol jobb a képzés, de sajnos erről nem tudok semmit és ismerőseim sincsenek akiknek megosztanák tapasztalataikat velem. Reméltem, hogy van itt matematika szakos (volt)egyetemista, aki valamelyik egyetemen tanul (vagy akár már végzett) és tud segíteni a döntésben. Előre is köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 24. 17:07
 1/10 A kérdező kommentje:
*akik
2013. jan. 24. 17:10
 2/10 anonim válasza:
És matematika szakkal mit akarsz kezdeni? Mármint az sem mindegy, hogy a jövőben mit akarsz csinálni a matekkal, az egyetemválasztás ettől is függhet. Mert ha például matematika szakos tanár szeretnél lenni a szak elvégzése után, akkor az ELTE a jobb választás, mivel ott folyik pedagógusképzés is, és egy "lazább" félévben akár együtt is csinálhatod a tanári képzést a matekkal. Viszont ha inkább matematikus "tudós"-figura akarsz lenni, vagy tovább akarod vinni a szakot valami tudományosabb körben, akkor BME, mert arra meg ott van inkább lehetőség.
2013. jan. 25. 09:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Inkább az alkalmazott matematika része érdekel. Van ez a mesterképzés: pénzügyi és biztosítási matematikus, nem kizárt, hogy ezt is elszeretném végezni.
2013. jan. 25. 12:32
 4/10 anonim ***** válasza:

A hiedelmek szerint a BME-n nagyon rossz a matekoktatás, sok BME-s átjár az ELTE-re matematikát hallgatni.

Ha nem emeltezel, valószínűleg jobb, ha az ELTE-re mész, mivel ott van kalkulus (deriválás, integrálás, határérték-számítás, függvényvizsgálat, stb.), a BME-e rögtön analízissel kezdtek.

2013. jan. 25. 13:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Emeltezek, de sose árt az ismétlés, gyakorlás.
2013. jan. 25. 13:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Az ELTE elméletibb, a BME gyakorlatibb az oktatás.

BMEn sok a fiú, ELTEn sok a lány :)

2013. jan. 31. 17:32
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) még nem döntöttem, de lassan kénytelen leszek.
2013. jan. 31. 20:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Melyiket választottad végül? :D

Én most vagyok elsős az ELTÉ-n, eddig jobban megy mint hittem, bár rohadtul erős elméleti a képzés. BME-t nem tudom milyen, VIK-eseket ismerek csak, de az ő matekjuk egy gyakorlott matekosnak nem nagyszám(a többség mégis bukik :D)

Amúgy az alacsony pontszám miatt sajnos nálunk is elég sok a "homályos" gyerek, de ők úgyis csúsznak :)

2013. máj. 4. 12:01
 9/10 A kérdező kommentje:
végül az ELTE mellett döntöttem :) igazából nem tudom, hogy miért. oda húz a szívem. viszont kicsit tartok a dologtól, úgy érzem, hogy nem számít, hogy mennyire szeretem a matekot, vagy hogy mennyire ment eddig, ez teljesen más lesz :) enne ellenére azért már várom!
2013. jún. 10. 13:18
 10/10 anonim ***** válasza:
na, hogy tetszik eddig? :)
2013. okt. 21. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!