Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Határon túli magyarként...

Határon túli magyarként milyen egyetemi szakon érdemes tanulni ami után el is lehet helyezkedni rendes fizetéssel?

Figyelt kérdés

2013. jan. 23. 21:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Magyarországon nem tud még az itthoni sem elhelyezkedni, ha nincs protekciója.
2013. jan. 23. 21:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Legtöbb mérnöki szak, gyógyszerész, fogorvos, állatorvos.
2013. jan. 23. 22:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom a különböző szakmákból is hiány van, mesteremberekből mint pl asztalos és hasonlók, de az ilyen kérdés azért is rossz mert csak azt érdemes tanulni ami érdekel és amit szívesen csinálsz vagy amiben jó vagy.

A nyelvek tanulása ugye mindig jól jön de azon kívül sok itt a 'többdiplomás munkanélküli' mert nem akarnak túlképzett embereket felvenni.

Ezért is úgy tudom hogy az egyszerűbb szakmák jobban mennének pl igény lenne vidékfejlesztésre, mezőgazdasági szakemberekre, de ha téged a fizika jobban érdekel akkor azt érdemes tanulni, hisz ha vki nem szívesen van farmon azaz tanyákon akkor hiába lesz mezőgazdasági ember.

Bár Géczy Gábor pont hogy fizikus és abból ment át önfenntartó falusi települések szervezésére és egyéb hasznos dolgok tanítására

Ha érdekel nézz bele:

http://www.youtube.com/watch?v=7b38qZGUHIk

Olyan dolgokat mond ami minden magyarnak hasznos.

Szóval az én tippem az hogy ne úgy indulj neki hogy olyat akarsz tanulni ami jól fizet, mert jó fizetést csak jó munkáért kaphatsz de jó munkád csak akkor lesz ha szereted azt amit csinálsz és jó is vagy benne.

Pl inkább reál vagy humán dolog érdekel, vagy inkább egy jó szakmát tanulnál amihez kézügyesség kell? Sok lehetőség van..

2013. márc. 13. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!