Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanuljak, ha bölcsész...

Mit tanuljak, ha bölcsész beállítottságú vagyok?

Figyelt kérdés

Nagyon jó érzékem van az idegen nyelvekhez, jelenleg angolul, franciául és spanyolul beszélek. A bölcsészszakok közül az anglisztikára gondoltam, mert az angol megy a legjobban és ezt szeretném magas szinten elsajátítani. A fordítás is érdekel.

DE:

Szinte mindenütt azt olvasom, hogy bölcsészdiplomával nem lehet kezdeni semmit. Igen ám, de akkor mit tanuljak? Csak hogy tisztázzam: világéletemben hadilábon álltam a matekkal. A természettudományok érdekelnek ugyan, de nem hiszem, hogy mélyebben el tudnék merülni bennük (pláne 0 matektudással), tehát a mérnöki vagy az orvosi pálya nem nekem való, bármennyire is felkapott irány ez manapság.

2013. jan. 23. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Tolmács, fordító - ezek nagyon jó szakmák.
2013. jan. 23. 13:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A franciát se hanyagold el, mert a jó francia tudás is keresett.
2013. jan. 23. 14:17
 3/6 anonim ***** válasza:
94%
Ha tudsz nyelvet, nem lesz gondod a későbbiekben. Én is bölcsész szakra készülök, nem érdekelnek az előítéletek. Mehetsz maszek nyelvtanárnak és fordítónak, és szerintem stabil nyelvtudással a szállodaipar ranglétráján is fel lehet lépkedne, kezdve a recepciós fülkében. Egyébként nem hülyeség egyetem mellett valami szakképzést is bevállalni szerintem, úgy a tuti. Én legalábbis erről fantáziálgatok, de ki tudja, meg tudom-e majd oldani a két sulit egymás mellett, de a lényeg az, hogy Magyarországon tanulhatsz bármit, mert itthon nem csak a bölcsészek vannak már lehurrogva, hanem úgy összességében mindenki, aki ,,még 3 évig akarja mereszteni a s*ggét ahelyett, hogy valami kétkezi szakmát elsajátítana."
2013. jan. 23. 14:45
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

amikor valaki azt mondja, hogy "pfff... bölcsész", azt nem az anglisztikásokra, germaniszttikásokra, stb szokták mondani, inkább az ilyen szabad bölcsész, magyar szakos, de nem tanár lesz emberekre. Egyébként nem csak a bölcsészek közt vannak hasznavehetetlen szakok, gazdaságiak közt pl a turizmus is kb ilyen... ezek a " meki-szakok" :D

Az anglisztika jó, főleg, ha felveszel mellé még egy orosz minort nagyon jól jársz... 4 nyelv+ egy diploma, eléggé jól hangzik :)

2013. jan. 23. 15:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Negyedik: Igen, azt én is tudom, hogy a bölcsészszakok közül csak a nyelvieknek van értelme. Ha másra nem, legalább arra jók, hogy az ember alaposan kitanul egy nyelvet.

Köszi mindenkinek a válaszokat! :)

2013. jan. 23. 17:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagy adag ambícióval nyelv szak, de akkor valami újhoz is kezdhetnél. Egyébként ha már beszéled a nyelveket, nem lenne jó, ha valami szakmád is lenne hozzá?

Nem az a valami, ha sok nyelven beszélsz, hanem ha van mellé valami hasznos szakmád is.

Ha nyelv mellett döntesz, akkor MA képzésig hajrá, ha valaki valamit akar, el tudja érni. Nincs pocsék diploma, csak olyan ember van, aki nem tudja jól felhasználni a diplomáját, vagy rossz ajtón kopogtat.

2013. jan. 23. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!