Mennyire nehéz bekerülni a színház és filmművészeti egyetem színművész szakára? Mennyire nehéz benn maradni?
Általában 10-12 embert vesznek fel. A felvételiről részletesen: www.szfe.hu, de ha jelentkezel, levélben is meg fogod kapni a leírást.
Első rostán vers, monológ, ének és helyzetgyakorlat. Második rosta kicsit ugyanez pepitában, de már nyilván többet kérnek. A harmadik rosta egy 4-5 napos együttélés, ahol főleg workshop-jellegű feladatok vannak, sok helyzet, improvizáció.
Nekünk az a véleményünk, hogy ha túlságosan kiforrott karakter vagy, akkor nem nagyon vesznek fel. Elsősorban olyanokat keresnek, akiket jól lehet alakítani. Emellett az osztály összetételére is figyelnek, tehát le van osztva, hogy kell egy naiva, egy komika, egy hősszerelmes, stb. Ebből következik, hogy ha az adott osztályra már megtalálták az X típust, akkor mást ugyanabból a típusból már nem vesznek fel arra az évre.
(A többes szám itt nem királyi többes, úgy értettem, hogy nekem és néhány ismerősömnek, akik voltunk már, vagy készülünk, illetve mozgunk egy kicsit a szakmában)
Váltani nem nagyon lehet, de az nem tragédia, pl. Szabó Kimmel zenés színészen végzett, most meg Hamletet játszik a Nemzetiben :)
A bent maradásról annyit, de ez csak a szabályzat, hogy az első hat félévben bárkit ki lehet tenni alkalmatlanság indokkal. Például a Szervét Tibort minden félév végén ki akarták rúgni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!