Lehet egyszerre két egyetemen tanulni?
Közben kiderült, hogy van 12 féléves nappali képzés ( orvosin).
12 félévet finanszíroz az állam, vagyis ha emelett járni akarsz valahova, akkor biztos, hogy fizetni fogsz annyi félévet, ahányat a másik iskolába jársz. Hogy melyik képzésen fizeted, attól függ, hogy variálsz. Ha egyszerre felveszed mindkettőt, államilag támogatottra, akkor az orvosi képzés végén kell majd fizetned, mert ott fognak elfogyni az államilag támogatott féléveid. Ha felveszed az orvosit államilag támogatottra és a másikat önköltségesre, akkor az utóbbit kifizeted, az orvosin meg 6 évig ingyen jársz.
(Tavalyig még úgy volt, hogy csak az első diploma van ingyen, ezt elvileg eltörölték, de járj utána!)
Értem, így nagyjából világos, reménykedtem benne, hogy így lesz. Mármint, hogy orvosi államilag támogatott, és a másikat kell csak fizetni, és nem lesz variálás a félévek miatt.
Nem egyszerre szándékoztam felvenni, hanem kb 1 év eltéréssel.
Köszönöm szépen mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!