Pszichológus szeretnék lenni. Ehhez milyen iskola a megfelelő? Milyen tantárgyakat szükséges jobban tanulni?
be írod hogy pszichológia meg beikszeled az alapképzést és kiadja mely egyetemeken van, meg minden dolgot róla, na de írok róla alap dolgokat.
Van a Debreceni Egyetemen, ELTE-n, Pécsen és Szegeden, ezek a jobbak. Nekem Debrecenben és az ELTE-n van ismerősöm, hát mind a két helyen tanulni kell.
Hat féléves képzés, tehát 3 év. És a következő érettségi tárgyak közül kettőt kell választanod, ami beleszámít majd a pontszámokba, és ezek közül egyből kell emeltezned: biológia, magyar, matematika, történelem vagy egy idegen nyelv.
Szóval benne van a négy kötelező érettségi, azokat muszáj, és kell egy ötödik, akkor az legyen a biosz, ha érted, magadat is segíted vele. Erre az öt tárgyra ráállsz szerintem nem lesz probléma.
Ezen kívül a Károli Gáspár Református Egyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen van még pszichológia szak, mindkettő nagyon jó névnek örvend a szakmában, mert gyakorlatorientált a képzésük jó tanárokkal, főleg a Károlinak van jó neve.Ez utóbbit Bagdy Emőke professzor asszony alapította, az ő elképzelései alapján készült a tanterv annak idején.Nem nevezném ezt a két intézményt sem kevésbé jelentősnek a többinél.Hidd el, tudom mit beszélek,benne vagyok egy pár éve a szakmában :)
A Kodolányin nem láttam, hogy indulna képzés.Az ELTE jó nevű és nagy múltú intézmény, de rászolgál a tudományegyetem címre.Akkor ajánlom neked, ha inkább a kutatás,a szakma elméleti része érdekel jobban.Közismert és nyílt tény,hogy a képzésének gyakorlati oldala kevésbé erős.
ezek az iskolák vallásosak, én pedig nem vagyok megkeresztelve az gond lehet azért nem?
és például ha olyan fősulira megyek ahol nincs ilyen képzés akkor nem nagy hátrány ha a pszichológiát egyetemen kezdem csak el úgy rendesen tanulni?
Egyáltalán nem számít a vallásosság ezeken az egyetemeken.A teljes képzés alatt van talán 1 tárgy, ami a valláshoz kapcsolható, ezek meg józan ésszel megtanulhatók és nem is nehezek.
"és például ha olyan fősulira megyek ahol nincs ilyen képzés akkor nem nagy hátrány ha a pszichológiát egyetemen kezdem csak el úgy rendesen tanulni?"
Ezt kifejtenéd kérlek, mert valahogy most hirtelen nem értem a kérdést.
na erre akartam kilyukadni...köszönöm..:D mert én azt hittem hogy ugy vannak az iskolák hogy: általános iskola,gimnázium/szakközép/szakmunkás, főiskola, egyetem... de akkor ezek szerint a főiskola és az egyetem egyenrangú..:D
ennek akkor most nagyon örülök ha így van :D köszönöm a válaszokat :D most már elboldogulok egy darabig..:D
még egyszer köszönöm mindenkinek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!