Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van olyan szakma ami azzal...

Van olyan szakma ami azzal foglalkozik, hogy valaki balkezes?

Figyelt kérdés
Értelmesen megfogalmaztam, de remélem értitek... ha esetleg van, miből kell jónak lennem/érettségiznek, és hol lehet ilyet tanulni?
2013. jan. 11. 17:47
 1/7 ZETAS ***** válasza:
73%

gyermekneurológus

neurológus

2013. jan. 11. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:
53%

Nincs ilyen szakma. A balkezesseg ugyanolyan tulajdonsag mint pl a szoke haj. Ezzel nincs mit foglalkozni.

Sot, ha valakit direkt atszoktatnak jobb kezre, annal nagyobb esellyel jon elo dislexia es hasonlok.

2013. jan. 11. 18:42
 3/7 ZETAS ***** válasza:

[link]

Ismétlem: a neurológusok foglalkoznak ezzel.

"Egy elmélet szerint a magasabb tesztoszteronszint magzati korban balkezességhez vezet. Norman Geschwind neurológus nevéhez fűződik, hogy a tesztoszteronszint befolyásolja a magzat agyának fejlődését."

2013. jan. 11. 18:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, tudom, hogy az átszoktatás mivel jár.

Én is balkezes vagyok, tudom, hogy csak egy ugyanolyan tulajdonság, mint a többi, de büszke vagyok rá. :P

2013. jan. 11. 18:49
 5/7 anonim ***** válasza:
én is büszke lennék rá, ha balkezes lennék, de ez most olyan, mintha optikusnak mennék, mert szemüveges vagyok. nem szeretném, hogy ilyen dolgok határozzák meg az egész életemet.
2013. jan. 12. 02:11
 6/7 anonim ***** válasza:

ZETAS: Ismétlem nincs olyan szakma ami kifejezetten ezzel foglalkozik.

Amit te írsz, azzal az erővel, a tanárok akik írni tanítanak, a rajztanárok, a pszichológusok, a genetikusok, a sport edzők és még rengetegen mások "foglalkoznak" a balkezesekkel.

2013. jan. 12. 20:36
 7/7 ZETAS ***** válasza:

#6 Neked súlyos mondatértelmezési gondjaid vannak. A neurológus EGYIK feladata, hogy az egyének agyműködésből fakadó balkezességet vizsgálja, ha ez valami zavarral jár, kezelje.

Ilyen szakma sincs, hogy kalapáló, vagy vasfűrészelő. Van egy gyűjtő szakma erre a lakatos.

A balkezességgel külön tudományág még nem foglalkozik, de aki rá akar specializálódni, az most neurológusnak, vagy pszichológusnak tanul.

2013. jan. 12. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!