Pszichológiára kötelező egy emelt érettségi? És ha nyelv lenne az, de abból van nyelvvizsgám is ( közép), akkor is érvényes?
A felsorolt tárgyak közül egyet emelt szinten kell teljesíteni: angol nyelv, biológia, francia nyelv, magyar nyelv és irodalom, matematika, német nyelv, orosz nyelv, történelem.
Nyelvvizsga NEM helyettesíti az érettségit!!! Mindenképpen kell érettségizned nyelvből (akár közép, akár emelt szinten), a nyelvvizsga nem helyettesíti!
(ez csak jó pár éve volt így)
Ja, ezt a részt félreértettem, bocs.
Ha egyazon nyelvből van nyelvvizsgád és emelt szintű érettségid is, csak az egyikre kaphatsz pluszpontot. Tehát beszámítják az 50 pontot az emeltre, de a 28-at a nyelvvizsgára nem.
(Ha esetleg más nyelvből lenne a nyelvvizsgád, mint az emelt érettségi, akkor megkapnád az 50 és a 28 pontot is.)
értem.
és akkor is jár az emeltre a + pont, ha az kötelező? mert egyszer úgy olvastam, hogy akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!