Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán a KATONAI VEZETŐ szak?
Több kérdésem lenne a szakkal kapcsolatban:
Angol nyelvvizsga szükséges a felvételihez, vagy csak az elhelyezkedéshez kell?
A szakirányt (tüzér, lövész, felderítő stb...) mikor kell megválasztani?
Az elméleti oktatás vagy a gyakorlat van előtérbe helyezve?
Szokott-e túljelentkezés lenni a szakon, és ha igen hányszoros?
Van-e hallgatói egyenruha?
Innen kikerülve a MH-nél pályakezdőként várhatóan menyit fogok keresni?
Szia! nem tudom minden kérdésre a választ, de amit tudok, azt írom. Először is, nagyon nehéz bekerülni. Magasak a ponthatárok, és van egészségügyi, fizikai és pszichikai vizsgálat. Ha ezen megfelelsz, akkor sem biztos a dolog. Szeptemberben Szentendrén van egy 3 hónapos alapkiképzés, és azon is meg kell felelni. És van egyenruha. :)
3. évben kell kiválasztani a szakirányt.
Szia, én most voltam nyílt napon így tudok egy-két dolgot.
Angol nyelvvizsga kötelező.
A szakirányokat tényleg csak 2. év után kell kiválasztani.
Hogy most az elméleti vagy a gyakorlati oktatásból van több azt nem tudom megmondani pontosan, talán olyan fele-fele arány.
A túljelentkezéssel kapcsolatban, pedig azt mondják, hogy tízszeres.
És igen, a hallgatók rengeteg időt eltöltenek az egyenruhájukban.
Ha a HHK-n tanulsz, akkor már a felvétel után rögtön kötnek veled egy szerződést, amiben köteleznek téged az egyetem elvégzése után 8 évnyi munkára Magyarországon a MH-nél. Tehát lesz biztos állásod. Én így tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!