Milyen jó tanulási technikákat szoktatok hasznalni, amivel gyorsabban és hatékonyabban haladtok?
Eddig kitűnő voltam minden évben, most 10.es vagyok, de igazaból úgymond, most kezdtem el a kozepiskolat, mert tavaly előkészítőre jartam...
Csakhogy, most egyszeruen szinte minden tantargybol romlottam, sőt 3-om is lesz felevkor...nem vagyok elégedett magammal. Hiába tanulok a dolgozatokra, mindig rosszul sikerulnek...már jó ideje azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy nekem tobb ido kell, hogy megtanuljak egy anyagot, de lehet, hogy csak a tanulasi technikam szar...( elolvasom a fuzetemet, kijegyzetelem a fontosabb dolgokat, es megtanulom azt) Mi mást tehetnék?
kerlek segitsetek!! egy kétségbeesett leanyzo
Biztos vagyok benne, hogy túlparázod a dolgot.
De az én módszerem (egyetemen) egyébként az ismétlésen alapul. Hangosan mondom el az anyagot, mint ha tanítanám valakinek, magyarázom a részeket, stb. Kisebb egységek végén újra az elejéről végigmondom, addig, amíg már füzet nélkül is tudom. Így végiglépegetek az anyagon, majd előröl kezdem. Ezúttal már a fejezeteket mondom vissza fejből, stb.. ismétlés, ismétlés, ismétlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!