Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanuljak ami olcsó és el...

Mit tanuljak ami olcsó és el lehet vele helyezkedni?

Figyelt kérdés

Van egy diplomám de azzal kitörölhetem, másoddiplomázni pedig túl drága lenne.

Posztgraduális képzés, tanfolyam, OKJ jöhetne szóba, tulajdonképpen bármi, jó matekos vagyok és magolni is tudok.

Sajnos leginkább a környezetvédelem, ökológia érdekelt - a diplomám is ilyen szakirányú - de ezzel nem megyek semmire, hülye voltam, hogy nem valami értelmes mérnöki szakra mentem 6 éve :(

2013. jan. 4. 23:22
 1/4 anonim ***** válasza:
A CNC esztergályos igen keresett és viszonylag jól megfizetett szakma . Még Magyarországon is könnyen el lehet vele helyezkedni . De külföldön is rengeteg munka lehetőség van .
2013. jan. 4. 23:41
 2/4 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem írni, hogy lány vagyok, szóval szerintem nem lennék keresett CNC esztergályos :)

Ami egyébként viszonylag jó lenne az valamilyen egészségügyi képzés, de azzal sem keresnék sokat.

Valamilyen szinten jó lenne hasznosítani az eddigi tudásom, csak sajnos nincs hol Magyarországon..

2013. jan. 4. 23:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, ha környezetes diplomád van, akkor keress valami hozzáillő képzést, mondjuk egy területi vízgazdálkodási szakot, vagy bármi hasonlót elvégezhetnél. Vannak ennek középfokú OKJ-s megfelelői pl. Nyíregyházán, Békéscsabán, Baján, valahol Győr környékén és azt hiszem talán Szegeden is. Viszonylag jól el lehet velük helyezkedni vízügyeknél vagy környezetvédelmi hatóságóknál. Hátránya, hogy közalkalmazottként nem kell túl sok fizetésre számítani, viszont lehet mászni a ranglétrán.

Esetleg még a katasztrófavédelmet érdemes megirányozni.

Azért gondolok elsősorban ilyesmikre, mert ezen területeken jelenthet némi pluszt a diplomád is. Ha már megcsináltad legyen valami hasznod belőle.

2013. jan. 5. 00:14
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet, elkezdtem nézelődni, talán a környezetvédelmi, településvédelmi technikusi képzések viszonylag jók lennének, bár az OKJ-t indító iskoláknak nincs túl jó híre.

Felsőfokú képzést igénylő helyre sajnos nem tudnék menni mert nem vagyok mérnök, oda pedig az kell.

A hátteret, jogszabályokat, biológiát, környezetpolitikát, stb. megtanították de ezekkel semmire sem megyek, egy vízminőséget nem tudok megmérni... mondjuk az állásinterjúkon azzal se mennék sokra.

2013. jan. 6. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!