Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy győzzem meg a szüleimet...

Hogy győzzem meg a szüleimet arrol hogy a BMEre engedjenek tanulni?

Figyelt kérdés
Azt mondjak hogy tul drága lenne. de ha mégsem engednek a miskolci villamosmernoki kar mennyire elit? oda megeri vagy debrecen?
2013. jan. 2. 17:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Legjobb a BME?

Nem vesznek fel államira, vagy miért lenne drága?

Vagy miskolciak vagytok?

2013. jan. 2. 17:40
 2/9 anonim ***** válasza:
mármint a Legjobb a BME után pontot akartam rakni, tehát ezt kijelentésnek szántam.
2013. jan. 2. 17:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Szabolcsiak vagyunk. Én a BMEre akarok menni tovabbtanulni de a szulok az utazas meg az alberlet miatt draganak tartjak. Koliba nem vesznel fel. Es erdekelne hogy hogy gyozzem oket hogy engedjenek oda. Meg hogy a bme utan a miskolci mennyire jo?
2013. jan. 2. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Miért gondolod, hogy koliba nem vesznek fel?

Összeállva másokkal ki lehet hozni olcsón az albérletet. Szüleid úgy gondolták, hogy minden nap otthontól járnál be Miskolcra az egyetemre? Vagy hogy ott bérelnél lakást? Mert ez nem világos.

Próbálj észérvekkel hatni rá, BME-s diploma értéke jobb. Nemzetközi viszonylatban is, és a munkáltatók is nézik, hogy hol végeztél, és a BME itt is elsőséget élvez.

Esetleg csinálhatod azt is, hogy az alapképzést Miskolcon csinálod, a mesterképzést pedig a BME-n.

Mivel elmúltál 18, elvileg azt csinálsz, amit akarsz, csak hát saját pénz nélkül ugye ez nehéz...

2013. jan. 2. 18:04
 5/9 A kérdező kommentje:
vidéki vagyok es mind a ketto helyen alberletben laknrk. csak a szuleim azon vanak hogy pest es akkor ott minden a normal a10x ese
2013. jan. 2. 18:08
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát mondjuk én világéletemben pesti voltam, úgyhogy nem tudom.

De simán lehet olcsóbb albérletet találni (lehet, hogy nem a belvárosban, de nem a putri közepén), főleg, ha összeállsz más egyetemistákkal, és közösen bérletek ki egy lakást.

Megélhetés pedig nem extra drága, tehát ha pl. Tesco-ban vásárolsz, nem mész naponta kocsmázni meg diszkóba, és nem a Gundel étteremben ebédelsz, ki lehet jönni kevesebb pénzből is.

Ezekkel próbáld szüleidet meggyőzni, de mivel gondolom nincs saját jövedelmed, joguk van ebbe beleszólni.

Visszakanyarodva a koleszra.. Ezt nagyon nem szereted? Vagy miért gondolod, hogy nem vennének fel? Ez még olcsóbb lenne.

2013. jan. 2. 18:17
 7/9 A kérdező kommentje:

ezt mondom nekik hogy kolesszal olcsonb lenne de elso evben nem vesznek fel mert nem vagyok rászorulva. de az atlaggal felvennének második évben

ezt mondtam hogy csak komolyabb osszeget egy evig kellene birni

2013. jan. 2. 18:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Bár nem ismerem az anyagi háttereteket, de:

Egyetemen van szociális ösztöndíj, tanulmányi ösztöndíj, és egyéb juttatásokat is tudsz igényelni. (persze, ha rászorulsz, illetve teljesíted a feltételek. Kivéve a tanulmányi ösztöndíj, azt mindig kapod, ha eléred a megfelelő tanulmányi eredményt.)

Egyébként most jutott eszembe még egy dolog:

Nem feltétlenül kell a BME kollégiumába menned, van több (független) kollégium is, ahol nincs ilyen felvételi baromság, csak ki kell fizetni a havidíjat. Azt, hogy ez mennyi, nem tudom.

2013. jan. 2. 18:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Megélni Budapesten vidékiként ha kollégiumban laksz, 40-50 ezer ft havonta (ebből 10 000 a koli). Csak az első félévben nézik a szociális rászorultságot a kollégiumosztásnál, második félévtől csak a tanulmányi átlagot meg közösségi tevékenységet. Tehát 5 hónapot laknál albérletben.

A miskolci villanykar nem különösebben elfogadott a villanyszakmában. Az Óbudai Egyetem Kandó villanykara elfogadott és a BME. De a BME egy véget nem érő szenvedés, a Kandó sokkal gyakorlatiasabb.

2013. jan. 3. 04:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!