Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi lenne a nekem való szakma?...

Mi lenne a nekem való szakma? Hova forduljak, ha tovább szeretnék tanulni?

Figyelt kérdés

Gyesen lévő anyuka vagyok,még kb 2 hétig.Van munkaviszonyom,de nehéz fizikai munka,így nem szeretnék visszamenni dolgozni.(ízületes a kezem,gerincferdülésem is van)Tanulni szeretnék.Kíváncsi lennék,hogy az elo-ról milyen tapasztalataitok vannak,vagy mely szakmák most a keresettebbek?

Sajnos nincsen érettségim,mert a szüleim abban az időben azt mondták,hogy kitörölhetem majd vele...

A munkaügyi hivatalban én is kapnék lehetőséget a továbbtanulásra?

Imádom a gyerekeket,érdekel a dadus szakma.Van valami gyors suli,ahol ezt eltudnám végezni?

Gondoltam arra is ,hogy nyitnék egy kis ajándék üzletet,ahhoz milyen suli kell?(azt tudom,hogy vállalkozói engedélyre szükségem lesz majd ehhez)

Ha itthon az otthonomban szeretnék egy 10-15 fős bölcsit csinálni,ahhoz milyen suli stb-re lenne szükségem?

Érdekel a gyerek pszihológia is és a gyámügyis dolgok,ahol elesett családokon segítenek az emberek,mint a vöröskereszt ilyesmi.

Köszi előre is a válaszokat!(elsősorban gyerekekkel szeretnék foglalkozni)

2009. aug. 25. 09:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát sajnos kicsi az esély, hogy a munkanélküli támogatni fog. Pláne, ha te mondasz fel a munkahelyeden... Nagyon sok a munkanélküli és kevés tanfolyamot indítanak. Az ajándékbolthoz megfelelő forgalmas helyen lévő üzlethelyiség, és sok indulótőke kell. A bölcsinek biztosan nagyon szigorúak az előírásai, de ebben nem vagyok otthon. Érdeklődj az önkormányzatnál.
2009. aug. 25. 09:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Az otthoni gyerekfelügyeletnek megvannak a szabályai, de nem túl szigorúak, csak nem lehet 10-15 fő. Múltkor olvastam is az újságban, csak az meg nincs meg azóta.

A dadus szakmához egy kétéves okj-t csinálhatsz (csecsemő- és kisgyermeknevelő, gondozó néven fut), de ehhez, meg a többi általad emlegetett munkához is előbb érettségit kellene tenned. Tudnod kell azonban, hogy az érettségi megszerzéséhez nem kell feltétlenül éveken át iskolába járnod. Azt jeveslom, hogy állj neki otthon a tanulásnak, majd jelentkezz egy levelező/esti képzésre. Itt lehetőséged lesz a meglévő tanévek beszámíttatására, sőt, ha felkészültnek érzed magad, akár a maradék évekből osztályozóvizsgát tenni is. Így akár fél/egy év alatt érettségit szerezhetsz. Perse ezt minél jobbra kell megcsinálnod, hiszen elsősorban ez számít a felvételihez.

2009. aug. 25. 13:28
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat:)

Szeretném az érettségit letenni,hiszen az nélkül már nem is foglalkoznak az emberrel:(

2009. aug. 25. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!