Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Levelező vagy nappali tagozat?...

Levelező vagy nappali tagozat? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az ELTE-re szeretnék majd menni a gimi után, először pszichológiára, ami három éves képzés, majd kriminológiára, ami ezen kívül még kettő. Fősuli mellett szeretnék dolgozni is, mert nem szeretném olyan későre tenni a gyermekvállalást, és a családomnak is könnyebb lenne, ha nem ők finanszíroznák a főiskolát, mert a mostani helyzet szerint nem sok lehetőség van arra, hogy felvegyenek az államilag támogatott képzésre..

Egyébként kriminálpszichológus szeretnék lenni.

Csak néhány kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: Hogy működik ez a levelező tagozat? (drágább-e, mint a nappali képzés.. stb.) Behezebb, mint a nappali? Mikor kell ebben az esetben bejárni az iskolába?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat! (:

L/18

2012. dec. 27. 23:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha dolgozni szeretnél, és nem diákmunkásként, akkor a levelezőt válaszd. Árban kb. ugyanannyi a levelező, mint a nappali, a felvin megnézheted a költségtérítés összegét.

Levelező tagozat: két hetente két nap, péntek és szombat egész nap. Otthon, önállóan készülsz, mivel kevés az óraszám. Azért nehéz a levelező, mert mellette van főállásod, és ha még családot is tervezel, akkor valószínűleg éjjelente tudsz majd csak tanulni.

2012. dec. 30. 14:36
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

ELTE-n sajnos nincs levelezőn pszichológia, szóval Szegedet jelölöm be elsőnek, mert ott van.

Szeretnék rendes munkát, bár ezt egy sima érettségivel és egy középszintű angol nyelvvizsgával, szakma nélkül nem tudom, hogy fogom majd kivitelezni..

Amúgy ez a péntek-szombat olyan, hogy "ottalvós"? Vagy mindkét nap be kellene járni?

2013. jan. 7. 14:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Mindkét nap van oktatás, általában reggeltől estig. Ha messziről mész, akkor csütörtökön és pénteken is ott kell aludnod, mert nem fogsz tudni beérni 8-ra, gondolom Szegeden is akkor kezdődnek az órák.

Károli nem jó? Ott ahogy látom indul levelezőn és költségesen a pszichológia. Én is oda fogok járni, most februártól az ÁJK-ra, ha felvesznek. :)

Ajánlhatok valamit? De csak ha nagyon kitartó vagy.:) Szerintem jelentkezz a pszicho mellett egy szakmára, mivel írtad, hogy nincs végzettséged. Mivel 18 vagy, jár egy ingyen OKJ, végezheted akár azt is levelezőn, párhuzamosan a pszichológiával. Ha egy egy éves képzésre jelentkezel, az is valami, legalább azzal is elkezdhetsz dolgozni, amíg kitanulod a kriminológiát.

Majd írd meg hogy döntöttél!

2013. jan. 7. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!