Szerintetek melyiket érdemesebb tanulni szlavisztikát-orosz szakiránnyal vagy politológiát?
Felvételi előtt állok, és humán beállítottságú vagyok. Imádom a nyelveket, de szívesen tanultam volna gazdasági szakon is, de sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak , diákhitelt pedig nem akarok felvenni. Sokszor hallom, hogy az orosz nyelvnek Magyarországon is van jövője, hiszen egyre több szláv érkezik az országunkban. Természetesen tudom, hogy a nyelvi diploma nem elég, ezért később szeretnék elvégezni egy logisztikai felsőfokú szakképzést. Németből, angolból van felsőfokú nyelvvizsgám , és még szeretném elkezdeni a franciát is. Viszont a politikai élet is nagyon vonz, bár úgy tudom, hogy azzal elhelyezkedni főleg Pesten lehet. Illetve az nagyon "divatos"szak, ezért nagyon sokan végeznek ott.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek melyiknek van nagyobb jövője, melyikkel nagyobb az elhelyezkedési lehetőség? Esetleg saját tapasztalatok erről a két szakról? Külföldön melyikkel lehet jobban elhelyezkedni?
Köszönöm a segítségeteket!
Gratulálok az eddigi nyelvvizsgáidhoz!:) Oroszból is van felsőfokúd?:)
Én mind a kettő szakra mennék szívem szerint, de ha ilyen jól megy a nyelv akkor én inkább oroszra mennék.:) bár ez az én véleményem a politika is jó lehet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!