Corvinus vs BGF?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodok mostanában rengeteget, hogy melyiket válasszam a fent említett sulik közül.Mivel elég valószínű, hogy fizetősre megyek így az árakat és bejutási lehetőségeket ne vegyétek figyelembe.Andragógiára vagy kommunikációra megyek.Segítsetek nekem lécci, hogy melyik lenne a jobb választás.Köszönöm

2012. dec. 24. 17:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha annyira erős suli a bgf, akkor miért nem tudja megverni a különböző ranglistákon a Corvinust?
2013. febr. 8. 14:31
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
Ha téged a ranglisták érdekelnek, akkor egészségedre
2013. febr. 8. 15:12
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem csak engem érdekelnek a ranglisták...
2013. febr. 8. 21:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Tudod ezek a ranglisták gyakran nem a valóságot mutatják. Lehet, hogy k.rva nehéz elvégezni a BGF-et, de utána biztos állásunk lesz. Mint már korábban írtam, a Corvinusról rengetegen jönnek át hozzánk mesterre. Erről miért nem beszél senki? Addig, amíg nem látsz bele a dolgok mélyébe, szerintem ne bízz meg egy listában...
2013. febr. 8. 21:56
 15/18 anonim ***** válasza:
72%

"Ha téged a ranglisták érdekelnek, akkor egészségedre"

Természetesen a ranglisták érdeklik, mert a munkáltatót is a ranglisták érdeklik. A bekerülési pontszám szinte lényegtelen, de a Corvinus presztízse - többek közt a ranglisták miatt is - sokkal magasabb. Kár ezen vitatkozni.

"A BGF-en néha a tüdőd is kiköpöd akár egy egyáltalán nem fontos tárgy miatt is."

Ez igaz, de köszönőviszonyban sincs a színvonal kérdésével. A BCE-n rendesen leadják az anyagot, amit számon fognak kérni, és emberként kezelik a hallgatókat, a BGF-en nem adják le az anyagot és szopatnak. Ennek minőséghez, és a diploma értékéhez semmi köze sincs.

"Mint már korábban írtam, a Corvinusról rengetegen jönnek át hozzánk mesterre. Erről miért nem beszél senki?"

Mire bizonyíték ez? Alapszakon BCE-n végeztem, és a jelenlegi mesterszakomon (K-kar) is van egy csomó BGF-es (majdnem a fele). Szerencsére jó az "átjárás" a két egyetem között. Ha ez fordítva is így van, annak megint semmi köze a minőséghez.

2013. febr. 24. 23:11
 16/18 anonim ***** válasza:
Sztem a munkáltatókat az érdekli mit tudsz felmutatni, nem pedig a ranglisták...
2013. febr. 25. 09:01
 17/18 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem meg ez demagógia. Nem egy harmincperces felvételi beszélgetésen fog kiderülni, "mit tudsz", hanem gyakorlat közben (próbaidőn akár), ehhez viszont alkalmazniuk kell.

Nyilván sok múlik azon, hogyan fejezed ki magad, hogy éppen akkor mennyire tudsz válaszolni a kérdésekre stb., de ez egyrészt irreleváns a téma szempontjából, másrészt semmivel sem támasztja alá a BGF melletti érveket.

Világraszóló rétori képességekkel sem fognak alkalmazni, ha nincs diplomád, és az összehasonlítás érdekében nyugodtan feltételezhetjük, hogy hasonló kommunikációs képességekkel rendelkező jelöltek közül válogatnak, csak az egyikük bgf-es, a másik corvinusos. A kérdés az, melyiküket fogják felvenni. Egyáltalán, kérdés ez?

Nincs idejük hatszáz jelentkezőt körbetesztelgetni. Azért mész egyetemre, hogy jelezd a megfelelő alaptudás meglétét a munkáltatónak. Fel kéne fogni, hogy az egyetemi diploma nem annyira a megszerzett tudás miatt (aminek 90%-át diplomaszerzés után legfeljebb egy év alatt elfelejted), hanem szignálértéke miatt érdekes: mindegyik annyit ér, amilyenre a piac beárazza.

A Corvinus-t magasabbra árazza, mint a BGF-et. Ezzel a vita le van zárva.

2013. febr. 25. 23:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Jobb helyeken íratnak tesztet a jelentkezőkkel, majd többkörös interjúkban is tesztelik őket
2013. febr. 26. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!