Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki adna "pályaválasztási...

Valaki adna "pályaválasztási tanácsadást" online?

Figyelt kérdés

A közoktatás, tanfolyamokban rengeteg kérdést tettem már fel, amiben sok dolgok megfogalmaztam magamról. Válasz nem vagy nemigen jött; pedig szerintem ez egy olyan tömegkérdés, ami jogosan az, ugyanis mindenki problémája más. :/

Valaki segítene? Ha igen, leírom itt is, akár privátban is.

2012. dec. 23. 12:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha leírod ide akkor megpróbálok segíteni. (ne privátba, arra nemigen válaszolok... ráadásul, ha ide írod akkor többen látják!) Továbbtanulás előtt állok és hát fogalmam sincs, hogy merre tovább ezért elég sok szakot ismerek. Meg a kapcsolatok... :D

2012. dec. 23. 12:47
 2/15 A kérdező kommentje:

Jól átrakták a direkt nem ide rakott kérdésemet.

Mindegy.

Nehezen tanulok, tehát minden megértéséhez és megtanulásához több idő kell nekem. Viszont szorgalommal próbálom ezt ellensúlyozni, és többségében sikerül is. Tehát közepesen nehéz szak még jöhet, de annál nehezebb ne...

Szeretem a biológiát, viszont a kémiával sajnos gondban vagyok. De ha kell, megküzdök vele!

Biológiából a genetikát, ökológiát, ember, állat, növény szöveteiről, szerveiről és életműködéseiről szeretek tanulni, a rendszertan, fajok kevésbé köt le. A sejtbiológiát, amíg a sejtek felépítéséről van szó, szeretem, ám a biokémiával hagyjanak békén!

A matek is megy, ha odafigyelek órán és sokat gyakorlok.

A fizika is megyeget, de az nehezebben, azért tényleg meg kell szenvednem, bár nekem mindennel.

Érdeklődő vagyok, szeretem a tudást, ezért szeretnék lehetőleg egyetemre menni.

Érdeklődési köreim, vagy régebbiek: városok képe, városrendezés, élhető város, egészséges életmód (picit az alternatív gyógymódok is érdekelnek), közlekedés, közlekedés szervezése, tömegközlekedési eszközök belső tere. Érdekelnek az állatok, nagyon szeretem, ha valakik a háziállatukról beszélgetnek mellettem (nekem sajnos nincs és nem lehet).

Tudom, ezek egy része fiús, meg távol is állnak a biológiától, de ez van.

(Lány vagyok)

2012. dec. 23. 13:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Hmm... hát elég széles az érdeklődési köröd. A tipikus mindent és semmit. :D Szerintem jól tudnál érvényesülni mérnöki szakon. Bár oda kell a matek és a fizika. Ezeknek is inkább a logikai része. Közlekedésmérnök, vagy építőmérnök/építészmérnök (az építészmérnöknek tudni a kell rajzolni). A közlekedésmérnök manapság elég keresett szak mind Magyarországon s külföldön. Az építőkből meg már elég sok van... Lassan "bufészak" lesz. Mindkettőre nehéz bejutni, elvégezni meg még nehezebb. Én nem ismerek olyan szakot amit könnyű kitanulni. Mindez csak az akaratól és érdeklődéstől függ. Illetve vannak ilyen "egzotikus" szakok (nem túl sokat érnek a munkaerőpiacon) ami a biológia oldalához tartozik; mezőgazdasági mérnök, növénytermesztő, kertészmérnök. És a személyes kedvencem (ami szerintem neked is tetszeni fog) a tájrendező és kertépítő mérnök. Mint minden mérnöki szak ez sem egyszerű és kell hozzá a matek és a fizika (kisebb mértékben mint az előző szakokhoz) Viszont ez a szak csak a BCE-TÁJK indul. A Corvin meg még mindig az egyik legerősebb suli, ha nem a legerősebb... és persze oda kell az alkalmassági vizsga. Ami a rajz. Na én már itt elbuknék. Nem tudom, hogy neked megy-e a rajz...de ha igen akkor érdemes megpróbálni! Most így ennyi jutott eszembe ami talán jó lenne... Ja meg nem szabad elfelejteni a szakképzést/okj-t lassan már többet ér mint a diploma.

Én most a gépészmérnöki szak mellet voksolok. (bár a fizikát nem tudom) A matekot szeretem a logikám jó és itt összeáll minden. Most a cél a SZIE-GÉK gépészmérnök, ott lehet a szakon belül a környezettechnikát választani szakosodásnak. Csak hát nem könnyű... még bejutni se nem, hogy elvégezni. Elsőnek a természetvédelmi mérnöki szakra akartam jelentkezni, de az totál "bufészak".

18/L (lányként én /is/ "fiús" szakot választottam. :D)

2012. dec. 23. 13:58
 4/15 A kérdező kommentje:

"A tipikus mindent és semmit." Haha igen. :) Mert van, ami 4 évig megszállottan érdekel, de ki tudja, 4 év után mi lesz? Szóval tág érdeklődésűnek mondanám magam, de egyik se eléggé kitartó. :)

Igazából újrafelvételiző lennék, mert büfészakon vagyok. Igazából eléggé sok a büfészak.

Én nem kárhoztatok egy szakot, mert könnyű, azért se, ha mindenről tanulsz de semmihez se értesz típusú szak, mert az is lehet hasznos. Viszont ezekből mégiscsak kevés kell, ehhez képest tömeggyártás van belőlük.

2012. dec. 23. 14:11
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
felvi.hun van pályaorientációs teszt, töltsd ki.
2012. dec. 23. 14:16
 6/15 A kérdező kommentje:
Kitöltöttem, de az a gond vele, hogy olyanokat kellene tudni magamról, amiket nem tudok, és soknál lehet jó a 3-as is de a 4-es meg az ötös is, máshol pedig a kettes is meg az egyes is, és ezek alapján más szakokat ajánl, és nagyon sokat...
2012. dec. 23. 14:27
 7/15 anonim ***** válasza:
22%

Ne haragudj, nem sértésnek szánom, de szerintem egyenlőre okj-t válassz és egy kicsit dolgozz vele. Szerintem még nem ért még meg benned, hogy igazából it szeretnél.

Szak: Talán a képalkotó diagnosztikai analitikus lehet tetszene.

2012. dec. 23. 14:36
 8/15 A kérdező kommentje:

Tényleg nem ért még meg bennem :/

Ki is hagynék egy évet, tanulnék és nyelvet tanulnék, de nem lehet.

Tudom, a nem lehet-et nem értitek meg, de hasonló helyzetben lehet ti is így tennétek.

Sokan mondják, hogy fejezzem be a jelenlegi szakomat, és utána meglátom.

Az egyéb okok miatt ez biztonságos megoldás lenne.

2012. dec. 23. 18:42
 9/15 anonim ***** válasza:
2012. dec. 23. 20:57
 10/15 A kérdező kommentje:

Ez aranyos. :)

De mire?

2012. dec. 23. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!