Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy BME-s építészmérnök...

Egy BME-s építészmérnök milyen arányban tanul fizikát, illetve művészeti dolgokat? Milyen tárgyak vannak, melyikben mi a nehéz? 18/L

Figyelt kérdés
Jövőre érettségizem, szeretem (és jó vagyok): matekból, angolból, földrajzból. Való lehet nekem az építészmérnöki szak? Egy építŐ mérnök több fizikát tanul, nem? Írjatok írjatok BME-s hallgatók, meg mindenki :)
2009. aug. 23. 23:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Fizika és matek főleg, de rajzolni tudsz(szabad kézzel)? az az egyik

leghúzósabb, kb bukik a fél évfolyam. Van alkalmassági vizsga is mielőtt felvesznek. Amúgy ha nem tudsz rajzolni, akkor gyere építőmérnökire, nem tervezhetsz olyan szép házakat, de sztem izgi az is :)

2009. aug. 24. 23:10
 2/4 anonim ***** válasza:
első vagyok, én most megyek építőre :) nincs olyan sok fizika, csak statikát kell tanulni. Az elvben kemény, de csak 1-2 félévet kell lehúzni belőle.
2009. aug. 24. 23:11
 3/4 A kérdező kommentje:
mi a különbség az péítő és az építészmérnök között? úgy tudom, építőmérnökök inkább pasik. (inkább kivitelezős feladat nem?)
2009. aug. 25. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

építőmérnök: híd, alagút, mélyépítés, csatorna, út stb.

építész: félig művész, műemlékek rekonstrukciója, lakóépületek, középületek, ipari épületek, kisebb csarnokok stb.

BME-n nincs olyan tárgyad, hogy fizika, elsőben csak bevezetés a tartószerkezettervezésbe meg statika, utána szilárdságtan, építőanyagok, különböző szerkezetek tervezése.

Nagoyn jó térlátás kell és rengeteget kell rajzolni. Műszaki és tervezői tárgyak kb. fele-fele arányban vannak első 5 félévben, utána szakirányt kell választanod. Ha még valami konkrétum érdekel, írj mailt nyugodtan.

Az

2009. aug. 31. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!