Tényleg igaz, hogy szeptembertől csak főiskolákon, illetve egyetemeken indulhatnak felsőfokú szakképzések?
Én is így hallottam. Neked ez miért okoz ekkora szívfájdalmat amúgy?
Legalább színvonalasabb képzést kapsz, és a képzés végén kapott papír talán ér is majd valamit, ellentétben a mostanival.
Igazából azért mert én a webprogramozást vagy valamilyen média szakot szeretnék megjelölni és akármelyik fősulit vagy egyetemet néztem a költségtérítésesnél pld a webprogramozásra 140 pontot írtak, és könnyen lehet, hogy ott emiatt meg is szűnik az a szak, már sajnos láttam ilyet. A másik verzió pedig az az elmélet, hogy csak a 4-es, 5-ös tanulók juthassanak be egyetemekre, főiskolákra, ezt pld tegnapelőtt olvastam, és nem vagyok rossz tanuló, úgy 280 pontot számoltam össze, de az édes kevés lesz ha tényleg annyira megemelik, hogy a jók és a kitűnők juthassanak be.
Na meg sokan mentek fsz képzésre szakközép iskolákba és sokszor a gyakorlat hasznosabb volt mint egy főiskolás képzés.
Ember, úgy el vagy veszve, hogy el se hiszlek, hogy van neted.
A felsőfokú szakképzés az NEM főiskolai/egyetemi alapképzés. Hanem OKJ! Az sokkal rövidebb, és nagyjából semmi értelme. Ezeket mostantól nem mindenféle kamu magáncégek végzik, hanem főiskolák-egyetemek.
A főiskolai-egyetemi szakokat ez a változtatás semmilyen formában nem érinti. Az alacsony ponthatár miatt pedig nem szokás megszűntetni egy szakot -.-
Figyelj szerintem neked a szövegértéseddel van gond. Tudom mi az fsz képzés és sokkal többet ér mint a diploma... nem hallottam még, hogy fsz-t végző munkanélküliek rohangálnának az utcán... ellenben nagyon sok diplomás munkanélküli.
Másrészt lehet nem szokás megszüntetni szakot kevés pont miatt de mégis megteszik.
A 240 pontot meg nem arra értettem, hogy azok a 4-es és 5-ösök. Csak olvastam, hogy fel fogják emelni, így az a 240 minimum lehet, hogy 300 lesz vagy több és igen úgy tényleg csak a 4-es, 5-ös átlaggal rendelkezők jutnak be. De a 300-at csak tippeltem, az viszont tény, hogy fel lett vetve, hogy annyival fentebb akarják emelni a minimum ponthatárt, hogy 4-esnél rosszabbak ne jussanak be a felsőoktatásba, akár önköltségesre megy, akár államilag támogatottra.
Na meg nem azért akarok fizetni mert nem érem el a 240-t... mert írtam, hogy 280-290 pontot számoltam össze magamnak, hanem egyszerűen én nem fogom bevállalni, hogy ingyenes tanuljak, de utána x év múlva meg fizethetném vissza a sokszorosát annak a pénznek és ráadásul még röghöz is kötnek...
"Tudom mi az fsz képzés és sokkal többet ér mint a diploma"
Ennél a pontnál feladtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!