Milyen elvégezhető, nem nehéz, de érdekes alapszakos képzés van Budapesten?
Igen, bocsánat, ezt kiírhattam volna. Szociológusnak tanultam. Puszta érdeklődésből van 35 kredit történelemszakos kurzusom és 48 kreditem természettudományos tárgyakból (jelentős mennyiségű kredittúllépéssel végeztem).
A pszichológiát nem végezném el, mert annyira nagyon nem tartom érdekesnek (a szocpszicho-t igen, de azt eleget tanultam).
Történelmet nem végezném el szívesen, pedig onnan nagyon sok kreditem meglenne. Diplomát nem kapnék a középkoros és újkoros vizsgák egy része miatt. Érdeklődésből mindkettőnek kétszer futottam neki.
A természettudományos tárgyakért élek-halok (nem a kurzusokért, hanem a bennük való elmerülésért), de látom mi megy a TTK-n, inkább kihagynám.
Számomra kizárt még a közgazdaságtan és a jog, illetve bármi ami egyébként az ÁJK-n megy.
A társadalomtudományokban szívesen elmerülök, nem riadok vissza attól, ha számolni kell, olvasni kell, stb.
Tudom, hogy az alapszakos képzések 3 évesek, csak szerintem a kissé több, mint 260 kreditemből párat át lehetne vinni.
andragógia!
"Az andragógia alapszakon végzettek a felnőttképzés szakemberei. Az alapszak a korábbi képzési rendszer négy szakjának – művelődésszervező, humán szervező, munkavállalási tanácsadó, személyügyi szervező – ismereteit kínálja. A szakképzett andragógusok tudása igen széles körű: neveléstudományi, pszichológiai, jogi, közgazdasági, szociológiai ismeretekkel bírnak, emellett munkájuk végzéséhez ismerniük kell a felnőttek tanulásának, tanításának didaktikai elveit, a tananyagfejlesztés, tanulásszervezés, tanácsadás, csoportszervezés, konfliktuskezelés módszereit. A hallgatóknak a szakma műveléséhez több fontos készséggel is rendelkezniük kell; ilyenek a másokhoz való alkalmazkodás és a másokkal való együttműködés képessége vagy az empátia, tolerancia, rugalmasság, kreativitás. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!