Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nyolcadikos leszek, tehát...

Nyolcadikos leszek, tehát döntenem kellesz a továbbtanulásomról. Mi a véleményetek? (bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Orvos szeretnék lenni, ez biztos. A kérdés csak az, hogy melyik iskolába menjek tovább.

A város legjobb gimnáziumába lehet nem vesznek fel, viszont ott van biosz tagozat. Ezt biztos megpróbálom..

Érdemes-e másodiknak nyelvtagozatos (spanyol vagy német) iskolát megjelölni (város második ill. harmadik legjobb sulijai)? (Német vagy spanyol? A német mellett angolt (nem igazán szeretnék..) , a spanyol mellett németet tanulnék.)

Onnan is sikeres lehet az emelt biosz, kémia érettségim?

Vagy inkább csak biosz/kémia tagozatos iskolákat jelöljek meg?

2009. aug. 23. 00:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én közgázos suliból mentem orvosira, szóval bármi lehetséges. Szerintem sima gimnázium is jó, max felveszed a bioszt faktnak 11.-ben. Nyelvi előkészítő... nem tudom, lehet az 5 év egy kicsit túl sok, legalábbis én nem bírnám ki, hogy ötödévben még a gimi padját koptatom ahelyett, hogy egyetemen lennék:)
2009. aug. 23. 00:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért akarnál spanyolt vagy németet tanulni. Ha valamilyen szakmában igazán jó akarsz lenni, akkor kénytelen leszel magadat tanítani. Arra készülj fel, hogy a magyar nyelv és a tízmilliós használója marha kevés információval szolgál és ez az információ is évekkel, évtizedekkel le van maradva az amerikai, angol, egyéb kutatásoktól. Ha mindenképp spanyol és német közt kell választani, akkor szerintem németül sokkal hasznosabbat, könnyebben tanulhatsz és jobban boldogulhatsz, viszont én mindenképp az angolt ajánlanám. Ezen a nyelven a világ összes tudása megvan valahol kényelmes, elérhető távolságban.
2009. aug. 23. 02:35
 3/9 anonim ***** válasza:

már nem igazán az a lényeg milyen középsuli...

az a lényeg te hogy tudsz készülni az érettségidre...és az minél jobb legyen

hajrá!

2009. aug. 23. 11:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom melyik városba élsz s tanulsz, de ha debreceni vagy akkor az Erdey Grúz Tibor Vegyipari és Környezetvédelmi Szakközépiskolát ajánlom figyelmedbe!
2009. aug. 23. 20:18
 5/9 anonim ***** válasza:

előző vagyok!

Sok sikert a továbbtanulásodhoz!

2009. aug. 23. 20:19
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!:)

Nyíregyházi vagyok egyébként..

2009. aug. 23. 21:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha, orvos akarsz lenni. Akkor egy jó kis gimnáziumot nézz ki magadnak! A legjobb jegyeket kell szerezned és 10.-ben kell döntened arról, hogy mit szeretnél emelt szinten tanulni! Meg orvosira jobb lenne ha nyelvvizsgára is készülnél!
2009. aug. 23. 23:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem fontos a gimnázium, egy szakközéppel sokkal többet érsz!

Én egy Vegyipari szakközepet ajánlok neked!

Orvosira pedig a köv. tantárgyak számítanak nagyon:

-biológia

-fizika

-kémia

Szóval ha ezekból jó jegyeket kapsz, és az egyetem szintjének megfelelően érettségizel, és még esetleg van egy középfokú nyelv vizsgád, akkor könnyebben bejuthatsz az orvoira!

De mér akarsz ennyire gimnáziumba menni, hidd el egy szakközép jobb lenne! szerintem!

Sok sikert!

2009. aug. 24. 22:20
 9/9 A kérdező kommentje:
A városunkban nem hiszem, hogy lenne megfelelő szakközépiskola..de azért köszönöm a válaszod:)
2009. aug. 24. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!