Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tanuljak így tovább?...

Hogyan tanuljak így tovább? Milyen esélyeim vannak? (művészeti)

Figyelt kérdés
Most leszek negyedikes gimis. Sajnos későn jöttem rá, hogy a rajz érdekel, így nem művészetibe jártam. Főként grafikus szeretnék lenni, vagy hasonló... Mik az esélyeim azokkal szemben, akik már évek óta ezt tanulják, és úgy jelentkeznek művészeti egyetemre/főiskolára? Nagyon kevés embert vesznek fel, és kemény felvételi van - egyébként ezt sem tudom pontosan, hogy miből áll. Nekem úgy tűnik, senki sincs vele teljesen tisztában - összes rajztanár, akit ismerek, mást mond.
2009. aug. 22. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Én közgáz suliban voltam, és építészmérnökin vagyok. Én is harmadik végén jöttem rá, hogy ezt akarom. Na, amikor ezt megmondtam, hogy szeretnék fizikából érettségizni ment a kavarás rendesen, mert ugye mi tanultunk két évet fizikából azt is ilyen semmilyen módon. Végül negyedikben a tanár csak nekem tartott heti 2 órát és így tudtam belőle éretségizni. Semmi sem elérhetetlen.
2009. aug. 22. 17:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én idén érettségiztem, rajz tagozatra jártam. Saját tapasztalom nincs, mivel én teljesen más irányban tanulok tovább, de sok osztálytársam ment (volna) ilyen irányban tovább. Túl sok biztató dolgot nem tudok mondani, nekünk 9-11. osztályig átlagban heti 10-12 rajzóránk volt, mégis nagyon sok osztálytársamat elutasították a felvételin, pedig nemcsak ügyesek, de tehetségesek is voltak (a kettő ugye nem ugyanaz). (15-ből talán 2-t nem utasítottak el első körben).

Nem tudom, talán beszélj egy művészetis rajztanárral, kérd ki a véleményét a rajzaiddal kapcsolatban. Nem akarlak elkeseríteni, de ha nincs tehetséged, akkor még ha nagyon jól is rajzolsz, akkor is szinte teljesen esélytelen a dolog.

2009. aug. 22. 17:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy tehetségem van - én úgy érzem, de hiányzik az oktatás... Eljárkálok én mindenfele, de az a tapasztalatom, hogy sz*rnak a fejemre. Talán úgy gondolják, hogy 'úgyis mindegy', hiszen úgysem vesznek fel senkit... Egy csomó dolgot szeretnék rajzolni, de az is hetekbe telt, mire megértettem a rajztanárommal, hogy én ezt komolyan gondolom, és nem zsírkrétázni szeretnék a kicsikkel. Egyébként semmi nem változott: ugyanúgy kapok egy köcsögöt, meg egy kosarat, esetleg virágot, és rajzoljam le. Pár óra alatt részletesen megcsinálom, de semmi útmutatást nem kapok, hogy mit kéne máshogy. Rajzolom egymás után a köcsögöket, pedig meg kéne tanulnom embert rajzolni, mert ha jól sejtem, a felvételin ezt is kell. Meg még egy csomó dolgot. Még a tanárom volt felháborodva, hogy megkértem, magyarázza el nekem a kétpontos perspektívát, pedig ez aztán olyan alapvető dolog...Rajzos könyveim is vannak, ami szép meg jó, de nem az igazi.
2009. aug. 22. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Hova valósi vagy? Mert ha szegedi, akkor esetleg meg tudom adni a volt tanárom elérhetőségét, szerintem szívesen segítene, ha tényleg tehetséges vagy.

Ha nem szegedi vagy, akkor sajnálom, nincs ötletem. :(

2009. aug. 22. 20:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem, nem Szeged :(
2009. aug. 22. 20:21
 6/6 anonim válasza:
én sem jártam művészeti suliba, csak délutánonként rajzra, mégis felvettek. Mondjuk sokat jártam, főleg 12.-ben heti 3szor.
2009. dec. 31. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!