Felvesznek egyetemre?
Hátrányos helyzetű vagyok, és az egyik nevelőszülőmnek nincs meg a 8. általános iskolája ! Diszgráfiás vagyok (szépírás) elméletileg 20 pont jár a hátrányos helyzet miatt, 20 a 8 általános miatt, és 40 a diszgráfia miatt !
11.es vagyok most, de sajnos nem túl jók a jegyeim, mert valahogy nem tudtam idáig komolyan venni ! :S VAn esélyem bekerülni még egyetemre, ha most körülbelül 2,8- 3.3 vagyok mindenből ? Ha jól tudom az évvége számít, és a következő félév ! ha mondjuk magyarból 4-es lennék (irodalom,nyelvtan) Matekból (4-es vagy 3-as) Németből (3-as) a maradék tantárgyból pedig 3-as 4-es ! Akkor lenne esélyem ?! Tegyük fel az érettségim jól sikerül ! Mert igazából kitűnő is lehetnék szerintem, de tegyük fel ilyesni jegyeim lesznek, akkor felvesznek? !
"elméletileg 20 pont jár a hátrányos helyzet miatt, 20 a 8 általános miatt, és 40 a diszgráfia miatt ! "
Ezért tart a felsőoktatás ott ahol.
A bejutáshoz szükséges pontok 1/3-át már úgy megszerezted, hogy fogyatékos vagy. Szuper.
Remélem 2,8-as átlagokkal nemhogy egyetemre de még babot kapálni sem vesznek fel :(
147-es IQ-val lehet nem 2,8-as átlagokat kellene produkálni...
Kisbarátom, ez nem rosszindulat, tapasztalat. Én már kitapostam azt az utat amire te csak vágyakozol jelenleg... Ha egyszer bekerülsz mindneki nagyívben le fogja sz.arni az állítólagos 147-es IQ-dat és a karatemesteri fokozataidat, 2,8-as átlaggal 1-2 félév után úgy kibaxnak mint macskát szarni.
Csak gondoltam szólok időben.
Az állítólagos 147-es IQ-ddal már eltalálhattál volna a felvi weboldalára, ahol van pontszámító kalkulátor. Ott eljátszhatsz vele, és kiszámítja a várható jegyeid alapján a pontodat.
De ne fáraszd magad, 2-es 3-as jegyekkel tényleg csak babot kapálni kellesz egyetemre aligha. Ahhoz azért illene a 4-es 4 feletti átlagokat hozni.
Aligha.
Írtam:
" Ahhoz azért illene a 4-es 4 feletti átlagokat hozni."
állítólagos 147 IQ-dal rájöhettél volna, h nem vagyunk jósok. nem tudhatjuk h 2014-ben milyen ponthatárok lesznek. (az se mind1 milyen szakra akarsz menni...).
másrészről: 11. évvége, 12. évvége + érettségi eredmények számítanak. (ha nem a duplázásos pontszámítást nézzük, de igen, akkor az adott szakon meghatározott 2 tantárgy érettségi eredménye). valamint 5 tantárgyból 3-ra mondod azt h "3-as v 4-es". mert nem mind1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!