Szociálpedagógia?
most vagy én nem tudom értelmezni (akkor elbújok és inkább nem megyek egyetemre :D), vagy ők írtak baromságot...
Ez így van. Ott a link: német portál készített.
Németországba lehetséges, hogy ennyit keresnek. DE Magyarországon biztos nem. Ha kicsit tisztában vagy az ország helyzetével akkor ezt tudnod kellene.
Nem tudom, hogy még aktuális a dolog, de válaszolok, hátha tudok segíteni :)
NYME AK-n végeztem szocpedet 2011-ben. A legtöbb szakhoz hasonlóan mocskosul túlképzés van, így eléggé telített a piac. Mivel nagy számmal végeznek a diplomások, így nincs sok lehetőség elhelyezkedni. DE ki lehet fogni, ha türelmes és ügyes az ember. A szakon zömében hölgyek végeznek, így a munkaadók szívesebben veszik fel a férfiakat. (nálunk 50 körüli létszámból 5 fiú volt a szakunk évfolyamán)
Az egyik legrosszabban fizetett diplomás szak amúgy. A közalkalmazotti bértábla szerint szoktak fizetni általában a munkaadók, ami jelen állás szerint (2013) bruttó 122 ezer ft. (tehát kézhez kapsz 75-90 körül). Ha nem vagy elhivatott mások segítése iránt, akkor nem lesz túl sok örömöd a magyarországi szociális ellátórendszer tagjaként.
Ellenben, ha mégis komoly ambícióid vannak, akkor egy színes, érdekes és nagyon komoly (bár méltánytalanul és durván lenézett) szakmát tudhatsz a magadénak.
A diploma megszerzése a humán tantárgyak dominálása miatt egyértelműen könnyebb, a reál jellegű szakokhoz képest. (de azért van kimondottan nehéz tantárgy, pl.: anatómia, többféle jog, és a szakma fő tárgyai sem bagatell semmittevéssel teltek el). Amúgy ha komolyan veszed bármelyik képzést, és valóban akarod, akkor el tudod végezni. Csak keményen dolgozni kell érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!