Esélyes úgy egy mérnöki szak, hogy életemben nem láttam műszaki rajzot?
Az alapoktol tanitjak a rajzot, nyugi. Termeszetesen aki mar tanult muszaki rajzot, annak azert eleinte van nemi elonye, de be lehet hozni hamar.
Nem tudom hogy erted, hogy a fizika lightos, en gepeszmernoknek tanulok es gyakorlatilag a a targyaim 80-90%-a fizika..
A BME-VIK-re járok, villamosmérnöknek tanulok. Nincs műszaki rajzunk. (Nem is lesz.) Ez nekem nem hátrány, mert még egy háromszöget sem tudtam soha tisztességesen megszerkeszteni. :-D
Amire kegyetlen figyelj oda, az a matek. Az Matek A1 (Analízis) gakorlatilag klasszikus matek, függvények, határérték, deriválás, integrálás, ilyesmi. Ehhez mondjuk egy jó középsuli jó alapokat is tud adni. Van a SzámTud, ami gyakorlatilag matek, méghozzá kőkemény gráfelmélet. El is buktam. :-( A Digitális technika fura világ annak, aki nem hallott még róla korábban (pölö nekem), talán a matekhoz van a legközelebb-azon belül is a logika. Fizikának az első félévben nemigen veszed hasznát (max Anyagtudományból), de későb fontos lesz. Nagyon. Amit ajánlani tudok, ha villamosmérnök akarsz lenni. Tanulj meg alapszinten programozni még az egyetem előtt (lehetőleg C-ben, de lehet más nyelv is). Ha ott vagy benne valamennyire, akkor az eleje marha könnyű lesz, utána pedig könnyen felveszed a fonalat, mert "rá van állva az agyad". És ha ez megtörtént, könnyű belőle jó jegyet összehozni, meghúzhatja az átlagodat felfelé.
én is a bme-re készülök, de logisztikai mérnökire.
arról nincs tapasztaklat? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!