Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakműt érdemes tanulni...

Milyen szakműt érdemes tanulni, hogy az embernek később legyen esélye munkára, lakásra, családra?

Figyelt kérdés

Volt álmaim és terveim, amelyekért évekig tanultam, de sajnos be kell látnom, hogy manapság az álmokból nem nagyon lehet megélni. Szeptemberben szeretnék egyetemre menni, egy olyan szakot szeretnék választani, amelyre még van igény, és amellyel van lehetőségem elhelyezkedni. Alapvetően jó tanuló voltam egy-két tárgyat kivéve és rengeteget olvasok gyerekkorom óta, tehát az átlagnál szélesebb műveltséggel rendelkezem (persze, ez nem feltétlenül ér valamit).

Amelyek kizártak:

- informatikai-műszerész szakok ( na igen, a reál tárgyak voltak a halálaim.

- egészségügyi szakok (ugyebár kémia sem ment, és őszintén nem bírom az orvosi légkört).

Mi a véleményetek?

2012. dec. 12. 15:09
 1/6 anonim válasza:
Én fogtechnikusnak mennék most, de megfizethetetlen...
2012. dec. 12. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy közhely, de olyat tanulj ami érdekel. Sokkal könnyebben megy majd, sikereid lesznek benne, élvezed, a nehezebb időszakokat is könnyebben vészeled át. Nem egy közgazdászt, orvost ismerek, aki a családi nyomásra elvégezte a sulit, és egy percet nem dolgozott a szakmában. Nincs értelme szenvedni. Magadon keresztül a családot is terheled közvetve.
2012. dec. 12. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Pedig a mérnökökre, informatikusokra van szükség igazán.
2012. dec. 12. 15:19
 4/6 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy rájuk van szükség, de középiskolában végig kettes voltam matekból, pedig az volt az egyetlen tárgy, amire igazán készültem.

Hogy olyat tanuljak, ami érdekel... hát igen, szeretnék, de egyszerűen lemondtam róla, bármennyire is megszakad a szívem. Sajnos nem áll mögöttem biztos családi háttér, most sem otthon élek (talán egyetem idejére hazaköltöznék, ha nem futna rá mellette albérletre, de nem olyanok a dolgok otthon, hogy túl sokéig tudjak maradni), és ezért olyan szakma kell, amiből minimum meg tudok élni.

Egyébként, újságírónak készültem, de az OKJ-val vidéken kitörölhetem a fenekem, ami még érdekelne, az a politológia, de nem tudom, azzal hol helyezkedhetnék el...

2012. dec. 12. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Urban legend, hogy diplomás informatikusokra van szükség. Nem, olyan informatikusokra van szüksége a piacnak, akik már más cégnél betanultak, egyébként elég nagy a munkanélküliség a végzetteknél.

Abbahagyva az offolást, elég nehéz neked válaszolni, kedves kérdező. A kérdésem, hogy nyelvekkel hogyan állsz? Mert ugyan temetik, de különösen 2 nyelv szakpárban, ha emellett elég talpraesett is vagy, elég lehet ahhoz, hogy elegendő pénzt megkeressél. Ha meg mégis tanárnak mennél vele, akkor is össze tudod hozni a megélhetést magániskolában tanítással vagy magánórákkal főállás mellett.

2012. dec. 12. 16:36
 6/6 anonim ***** válasza:
egy orosz-kínai szakkal tiéd lehet a világ!
2012. dec. 12. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!